Κάποια σίγουρα δεν έχουν περάσει από το μυαλό σου!


Το πρώτο έτος στη σχολή είναι η πρεμιέρα της φοιτητικής ζωής σου και αυτή προδιαγράφεται ήδη φανταστική. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας πρωτοετής φοιτητής για να κυλίσουν όλα ρολόι.

Φρόντισε να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή το υπόλοιπο του λογαριασμού σου

Το να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή πόσα χρήματα χαλάς είναι το κλειδί ώστε να διαχειρίζεσαι σωστά τα οικονομικά σου όσο είσαι φοιτητής. Κατ΄αυτόν τον τρόπο δεν θα βγεις ποτέ εκτός προϋπολογισμού, ενώ με καλή διαχείριση θα μαζέψεις χρήματα στην άκρη για μικρές αποδράσεις ή κάποιες σημαντικές αγορές που πάντα ήθελες να κάνεις.

Τώρα είναι η στιγμή να δημιουργήσεις τη δική σου κοινότητα ανθρώπων και να κάνεις γνωριμίες

Το σχολείο και το κοινωνικό πλαίσιο που διαμορφώνεται μέσα σε αυτό είναι για πολλούς ανθρώπους ιδιαίτερα περιοριστικό. Στο πανεπιστήμιο όμως θα έχεις τον χρόνο και τις ευκαιρίες να γνωρίσεις μπόλικους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, όνειρα και στόχους ζωής και με αυτούς θα δημιουργήσεις την κοινότητα που πάντα ήθελες.

Είναι φυσιολογικό να σου λείπει το σπίτι σου

Ακόμα κι αν η πόλη στην οποία σπουδάζεις είναι μόλις 1,5 ώρα από το σπίτι σου, είναι απολύτως λογικό να σου λείπουν οι δικοί σου και η ζωή σου σε αυτό. Διατηρώντας συχνή επαφή, όμως, όπως και περνώντας ποιοτικό χρόνο με αυτούς όταν επιστρέφεις, θα το συνηθίσεις και θα μάθεις να περνάς καλά ακόμη και μακριά τους.

Μην χάνεις και μην κοιμάσαι όρθιος στα μαθήματα

Το να μην πατάς ποτέ στα μαθήματα ή όταν πηγαίνεις σε αυτά να κοιμάσαι όρθιος θα δεις σύντομα ότι θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη στις εξεταστικές, ενώ θα χάσεις ταυτόχρονα και πολλές ευκαιρίες να ακούσεις για πράγματα πάνω στο αντικείμενό σου που σε ενδιαφέρουν πολύ. Γι’ αυτό βάλε ξυπνητήρι και αξιοποίησε ουσιαστικά τον χρόνο που περνάς στη σχολή σου.

Δεν είναι ποτέ νωρίς για να σκεφτείς μακροπρόθεσμα

Το ότι μπορεί από τόσο μικρός/-ή να σκέφτεσαι το επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό σου μέλλον μόνο για καλό είναι, ακόμη κι αν οι φίλοι σου σε πειράζουν που ψάχνεις από τώρα για μεταπτυχιακά στην Ιταλία. Αρκεί μόνο να μην χάνεις από τις fun στιγμές της καθημερινότητας, σκεπτόμενος ότι πρέπει από τώρα να πειθαρχήσεις.

Ρώτα πάντα αν υπάρχει φοιτητική έκπτωση

Θα εκπλαγείς από το πόσα καταστήματα και υπηρεσίες παρέχουν φοιτητικές εκπτώσεις! Γι΄αυτό μην ξεχνάς να ρωτάς πάντα για αυτές και να γλιτώνεις χρήματα για ταξίδια και άλλα πράγματα που εσύ επιθυμείς.

Απόλαυσέ το – οι επόμενες χρονιές θα έχουν μπόλικο διάβασμα!

Το πρώτο έτος στη σχολή είναι επί της ουσίας διερευνητικό και τα δύσκολα ξεκινούν από την επόμενη χρονιά ως προς τα μαθήματα, τα εργαστήρια και τις υποχρεώσεις. Γι’ αυτό, φρόντισε να διασκεδάσεις και να το απολαύσεις στο έπακρο!