Τα δια ζώσης μαθήματα στο πανεπιστήμιο μπορεί να ξεκίνησαν, όμως πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες παραμένουν online. Διάβασε εδώ τις συμβουλές μας για την καλύτερη επίδοσή σου σε αυτές.


Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, με τα μαθήματα να επιστρέφουν σε γενικές γραμμές στη δια ζώσης μορφή τους. Κι όμως πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες παραμένουν στην online μορφή τους, γεγονός που σίγουρα δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Διάβασε εδώ τις συμβουλές μας για την καλύτερη επίδοσή σου σε αυτές και λύσε όλα σου τα ζητήματα από νωρίς.

Διαμόρφωσε το περιβάλλον όπου εργάζεσαι στον υπολογιστή

Διάλεξε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού σου όπου θα εργάζεσαι στον υπολογιστή, με καλό σήμα στο ίντερνετ, άπλετο φως και όσο λιγότερoυς εξωτερικούς παράγοντες θεωρείς ότι σου αποσπούν την προσοχή. Αυτό το σημείο δεν είναι ο καναπές, ούτε το κρεβάτι σου.

Φτιάξε το πρόγραμμά σου

Το ότι συμμετέχεις σε μια διαδικασία online learning δεν σημαίνει ότι δεν έχεις και τα ίδια deadlines και εργασίες που θα είχες υπό κανονικές συνθήκες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, διαμόρφωσε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα για τη μελέτη σου, ώστε να είσαι πάντα εντός προθεσμίας και να έχεις χρόνο για επαναλήψεις και ό,τι άλλο προκύψει.

Αναζήτησε το interaction με τους συμφοιτητές σου

Το ότι σπουδάζεις ή μελετάς κάτι online δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η επαφή με τους συμφοιτητές σου σε αυτό που κάνετε, τόσο για να υπάρχει διαρκής αλληλοβοήθεια στα μαθήματα, όσο και για να κοινωνικοποιείσαι με άτομα που διαθέτετε τα ίδια ενδιαφέροντα και στόχους. Δημιούργησε μια online κοινότητα σε όποια πλατφόρμα σας βολεύει και διατηρείστε όση περισσότερη επαφή γίνεται.

Επικεντρώσου στο Self-Care

Η τηλε-εκπαίδευση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αγχώδης και κουραστική ως διαδικασία. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσπάθησε να φροντίζεις τον εαυτό σου όσο περισσότερο γίνεται, κάνε τακτά διαλείμματα και φόρα ειδικά γυαλιά για να προστατεύσεις τα μάτια σου από την μπλε ακτινοβολία του υπολογιστή. Επιπλέον, όταν νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλη ώρα μπροστά από την οθόνη, δεν χάθηκε ο κόσμος να ενημερώσεις τον καθηγητή ή την καθηγήτριά σου ότι χρειάζεσαι λίγη αποχή από αυτήν.

Δείξε ενδιαφέρον για τους συμφοιτητές σου και κατανόηση στις δικές τους δυσκολίες

Ακριβώς όπως αναφέραμε παραπάνω, η τηλε-εκπαίδευση έχει απίστευτες δυσκολίες. Ακόμη λοιπόν κι αν εσύ βγαίνεις αλώβητος από αυτήν, δείξε ενδιαφέρον για τους συμφοιτητές σου και κατανόηση στις δικές τους δυσκολίες, ενώ προσπάθησε να βοηθάς σε καταστάσεις που κρίνεις ότι οι ίδιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Να είσαι σίγουρος ότι η στάση σου αυτή και το ενδιαφέρον σου να κυλίσει το μάθημα όσο καλύτερα γίνεται θα σε γεμίσει με περισσότερες γνώσεις, ενώ θα γίνεις και ο ήρωας του τμήματος.