Τα hobbies που μπορείς να υιοθετήσεις κατά τα φοιτητικά σου χρόνια, για εγγυημένη διασκέδαση και περισσότερες πιθανότητες να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου μετά τη σχολή


Ο ελεύθερος χρόνος που θα έχεις ως φοιτητής κάνει απαραίτητο το να βρεις νέα hobbies για να τον γεμίσεις, ώστε να περνάς ξέγνοιαστες και δημιουργικές στιγμές. Αυτό που σίγουρα δεν σου έχει πει κανείς βέβαια είναι το ότι τα hobbies σου παίζουν τεράστιο ρόλο ακόμη και στις μελλοντικές δουλειές που θα αναζητήσεις, αυτή τη φορά ως πτυχιούχος. Για να κάνεις λοιπόν την καλύτερη εντύπωση στους μελλοντικούς σου εργοδότες, διάβασε εδώ ποια είναι τα πιο fun αλλά και χρήσιμα hobbies που θα σε κάνουν περιζήτητο στην αγορά εργασίας.

Blogging

H ενασχόληση με το blogging υποδεικνύει ότι είσαι ένα άτομο οργανωμένο, δημιουργικό και με διάθεση να εντυπωσιάσεις το κοινό σου με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις απόψεις σου γύρω από διάφορα ζητήματα της ζωής και της καθημερινότητας που σε ενδιαφέρουν. Επιπλέον, κάνει τη ζωή σου εύκολη καθώς θα έχεις έτοιμα μπόλικα δείγματα γραφής, ιδιαίτερα χρήσιμα σε συνεντεύξεις για μελλοντικές δουλειές. Σε περίπτωση που επιθυμείς να εργαστείς ως δημοσιογράφος, διαφημιστής, copywriter, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και διαχείρισης κοινωνικών δικτύων, αυτό είναι το ιδανικό hobby για σένα.

Εθελοντισμός

Η προσφορά εθελοντικής βοήθειας πέρα από πολύτιμη για το κοινωνικό σύνολο είναι μια διαδικασία που όχι μόνο γεμίζει τον ελεύθερό σου χρόνο ποιοτικά και παραγωγικά, αλλά σε κάνει να εκτιμάς τα όσα έχεις στη ζωή σου και παρέχει ένα απαραίτητο reality check για εκείνες τις φορές που παραπονιέσαι χωρίς λόγο. Είναι επιπλέον μια ένδειξη για τους μελλοντικούς σου εργοδότες ότι είσαι ένα άτομο προσγειωμένο, με απόλυτη κατανόηση του πως λειτουργεί το κοινωνικό σύνολο και με διάθεση να βοηθήσει όποιον βρίσκεται σε ανάγκη. Επιπλέον πιστοποιεί το ότι είσαι ένα κοινωνικό άτομο, που δεν έχει πρόβλημα με την ομαδική δουλειά, ενώ διαθέτει και τη διάθεση να κάνει πράγματα που δεν εφάπτονται απαραίτητα πάνω στο κλειστό αντικείμενο σπουδών σου.

Φωτογραφία

Η ενασχόληση με τη φωτογραφία μαρτυρά πως είσαι ένα άτομο με υπομονή, πως έχεις τη δυνατότητα να συγκεντρώνεσαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε κάτι, αλλά και το ότι δείχνεις την απαραίτητη σημασία στη λεπτομέρεια. Επιπλέον, πιστοποιεί το ότι δείχνεις ενδιαφέρον για πράγματα που σε άλλα άτομα διαφεύγουν.

Ξένες γλώσσες

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών από μόνη της οξύνει την προσοχή και γυμνάζει τον εγκέφαλο με τρόπους που δεν φαντάζεσαι. Σε έναν απολύτως δε παγκοσμιοποιημένο κόσμο, οι ξένες γλώσσες είναι το κλειδί για την επιτυχία, ενώ μεγάλο χαρτί αποτελεί επίσης και η νοηματική γλώσσα. Μερικές από τις πιο χρήσιμες γλώσσες πέρα φυσικά από τα Αγγλικά είναι τα Ισπανικά, τα Γαλλικά, τα Αραβικά, τα Ρωσικά, τα Γερμανικά και τα Πορτογαλικά.

Μουσικά όργανα

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου θα είναι χρήσιμη για εσένα όχι μόνο ως τρόπος διασκέδασης με τους φίλους σου και με την μπάντα που ενδεχομένως φτιάξεις, αλλά μπορεί να σταθεί και ιδιαίτερα χρήσιμη όταν θα αναζητάς δουλειά στο μέλλον. Κι αυτό καθώς η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου πιστοποιεί ουσιαστικά το ότι είσαι απολύτως πειθαρχημένος, μπορείς να συγκεντρωθείς κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη και έχεις την άνεση να κάνεις τη δουλειά σου μπροστά σε κοινό.  

Κατασκευές και χειροτεχνίες

Οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες, που περιλαμβάνουν από τη ζωγραφική μέχρι το πλέξιμο και την κεραμική, υποδεικνύουν ότι είσαι δημιουργικός, δεν φοβάσαι να λερώσεις τα χέρια σου και είσαι πρωτίστως ένα άτομο πρακτικό, έτοιμο να δώσει λύσεις σε καταστάσεις κρίσης που μπορεί να προκύψουν σε μια δουλειά. Γι’ αυτό και σε κάνουν έναν περιζήτητο υποψήφιο στη δουλειά των ονείρων σου.

Extreme sports

Η ενασχόληση με τα extreme sports δηλώνει ότι δεν φοβάσαι να ρισκάρεις, πάντα φυσικά σε λογικό επίπεδο, για να πετύχεις. Αποτελεί επίσης ισχυρή απόδειξη ότι μπορείς να αναλάβεις τον ρόλο του leader σε μια εταιρία και να σταθείς σε μια θέση στο management αυτής.