Σου έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για να σου μένουν ακόμη περισσότερα χρήματα το μήνα για συναυλίες και ποτά με την παρέα σου


Η ενήλικη και φοιτητική σου ζωή έχει επισήμως ξεκινήσει και όπως μπορεί να έχεις ήδη παρατηρήσει έχει και αυξημένα έξοδα. Διάβασε τα tips μας για να εξοικονομήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα ως φοιτητής και να τα κάνεις συναυλίες, ταξίδια και ποτά με την παρέα σου!

Αγόρασε προϊόντα μετά την ημερομηνία λήξης τους

Δεν εννοούμε φυσικά νωπά τρόφιμα που έχουν χαλάσει, αλλά συσκευασμένες πρώτες ύλες που όταν έχουν περάσει μια-δυο μέρες από την ημερομηνία λήξης τους πωλούνται ακόμα και κάτω από τη μισή τιμή. Κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια και άλλες αντίστοιχες τροφές είναι απόλυτα safe να καταναλωθούν ακόμα και ένα μήνα μετά τη λήξη τους, οπότε μην το σκεφτείς καν.

Πήγαινε στη λαϊκή της γειτονιάς το μεσημέρι

Για να γλιτώσεις ακόμη περισσότερα χρήματα από την κατηγορία «φαγητό», επισκέψου τη λαϊκή της γειτονιάς σου το μεσημέρι, καθώς τότε οι παραγωγοί ρίχνουν αισθητά τις τιμές τους για να μην τους μείνουν τα προϊόντα τους απούλητα.

Πέρνα μία ημέρα της εβδομάδας χωρίς να ξοδέψεις τίποτα

Καφές, φαγητό, σνακς και όλα τα παρελκόμενα θα τα φτιάξεις μόνος στο σπίτι σου. Και θα αποφύγεις τους πειρασμούς στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς και το αγαπημένο σου κατάστημα ρούχων. Προτίμησε να περάσεις μια ημέρα της εβδομάδας στο σπίτι, βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας. Θα εκπλαγείς από το πόσα χρήματα θα εξοικονομήσεις.

Κλείσε τις πτήσεις σου από νωρίς

Αν σπουδάζεις στο εξωτερικό ή σε επαρχιακή πόλη στην οποία χρησιμοποιείς αεροπλάνο συχνά, τότε φρόντισε να κλείνεις τα εισιτήριά σου από νωρίς. Θα εξοικονομήσεις άπειρα χρήματα και θα έχεις έτοιμο το πρόγραμμά σου ανά πάσα στιγμή.

Μοιράσου τις συνδρομές σου με φίλους

Τα οικογενειακά πακέτα σε πλατφόρμες όπως το Spotify και το Netflix είναι πολύ φτηνότερα από τα ατομικά και πρέπει οπωσδήποτε να το εκμεταλλευτείς με τους φίλους σου.

Πήγαινε σινεμά τις μέρες με προσφορές

Τα περισσότερα σινεμά προσφέρουν μία φορά την εβδομάδα την κλασική προσφορά του 1+1 δώρο. Οπότε αν είσαι κι εσύ σινεφίλ και πηγαίνεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, φρόντισε να είναι αυτή!

Κλείσε ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο

Η ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου συμφέρει πολύ περισσότερο από το να την ανανεώνεις κάθε μήνα, ακόμη και αν τελικά πας σε αυτό λιγότερο από τον μισό χρόνο.

Χρησιμοποίησε τις κάρτες μέλους στα καταστήματα από όπου ψωνίζεις

Εφόσον είσαι loyal customer στο σούπερ μάρκετ στη γωνία κάτω από το σπίτι σου, εκμεταλλεύσου το για να μαζεύεις πόντους στην κάρτα μέλους του και να ανταμείβεσαι με εκπτώσεις ή και δωρεάν προϊόντα.

Παίρνε μόνο μετρητά στις νυχτερινές σου εξόδους

Πολλές φορές στις νυχτερινές μας εξόδους καταλήγουμε να χαλάμε τα διπλάσια λεφτά σε σφηνάκια ή και μεταμεσονύκτια σάντουιτς μόνο και μόνο επειδή έχουμε πάνω μας τη χρεωστική μας κάρτα και την ψευδαίσθηση ότι έτσι δεν χαλάμε λεφτά. Αν λοιπόν την επόμενη φορά βγεις μόνο με τα μετρητά σου, σίγουρα θα χαλάσεις ένα λογικό ποσό προτού επιστρέψεις σπίτι και φας εκεί το τοστάκι σου πριν πέσεις για ύπνο.

Χρησιμοποίησε εναλλακτικές για τα καθαριστικά του σπιτιού σου

Ρώτα τη γιαγιά σου για τις συνταγές που χρησιμοποιούσε παλιότερα, ή και σήμερα ακόμα, στο σπίτι της για να φτιάξει φυσικά καθαριστικά με καθημερινά υλικά. Θα εκπλαγείς από το πόσο αποτελεσματικό είναι το ξύδι και η μαγειρική σόδα στο καθάρισμα και θα γλιτώσεις ένα σωρό λεφτά!

Γίνε vegan δύο ημέρες την εβδομάδα

Κόβοντας όλα τα ζωικά παράγωγα στη διατροφή σου για δύο ημέρες κάθε εβδομάδα εξοικονομείς ένα τεράστιο ποσό από τον μηνιαίο σου προϋπολογισμό, κάνοντας καλό στην υγεία και φυσικά στο περιβάλλον. Δεν περιγράφουμε δε το αποτύπωμα στην καθημερινότητά σου και στον πλανήτη αν γίνεις γενικότερα vegan.