Ετοίμασε τη λίστα των αγορών σου!


Πέρασες στη σχολή, έπιασες και το πρώτο σου σπίτι και τώρα περιμένεις διακαώς να ξεκινήσουν και τα μαθήματα μετά την εγγραφή σου. Μέχρι τότε όμως, εκμεταλλεύσου το χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου και κάνε μερικές αγορές που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου καθημερινότητας.

Κουζινικά σκεύη

Το πρώτο διάστημα της φοιτητικής σου ζωής ίσως να μην το φας μέσα στην κουζίνα. Θα δεις όμως ότι όσο περνούν τα εξάμηνα, όλο και περισσότερο θα σου γεννιέται η ανάγκη να πειραματιστείς με τη μαγειρική και για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να ξεφύγεις λίγο από το κλασικό τηγάνι και την κατσαρόλα. Προσπάθησε να αγοράσεις σταδιακά, κυρίως επειδή είναι σχετικά ακριβά, ένα γουόκ, μύλους για φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά, ένα ραβδομπλέντερ, ένα μίξερ χειρός, αποφλοιωτές και αναδευτήρες, που θα σου λύσουν τα χέρια για αλμυρές και γλυκές συνταγές.

Κιτ πρώτων βοηθειών

Από την πρώτη στιγμή κιόλας που θα μπεις στο νέο σου σπίτι, φτιάξε το δικό σου κιτ πρώτων βοηθειών που θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμο και θα σε σώσει σε δύσκολες στιγμές. Φρόντισε να έχεις πάντα επιδέσμους, παυσίπονα, θερμόμετρο και οτιδήποτε άλλο σου δώσει ο φαρμακοποιός που πιστεύεις ότι θα σου φανεί χρήσιμο.

Προφυλακτικά

Έχε πάντα στο κομοδίνο σου ένα κουτί προφυλακτικά γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξενέρα από το να γυρίσεις σπίτι με ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει και να χρειαστεί να βγεις για το φαρμακείο της γειτονιάς πάνω στο καλύτερο.

Έξτρα σαγιονάρες

Όσο είσαι φοιτητής θα φιλοξενήσεις άπειρο κόσμο στο σπίτι σου. Φρόντισε αυτός ο κόσμος να νιώσει σαν στο δικό του, προσφέροντάς του σαγιονάρες ή παντόφλες για τους χειμερινούς μήνες

Τάπερ και σακούλες τροφίμων

Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να τρως κάθε μέρα απ’ έξω ή να μαγειρεύεις καθημερινά καινούριο φαγητό όσο θα είσαι φοιτητής. Φρόντισε λοιπόν να εξοπλιστείς με τάπερ και σακούλες τροφίμων για να αποθηκεύεις τις μεγάλες ποσότητες τροφής που θα φτιάχνεις όταν έχεις χρόνο.

Κρεμάστρα για μπουφάν και παλτό

Πρόκειται για το πιο χρήσιμο αντικείμενο σε ένα σπίτι που κανείς δεν θυμάται ποτέ να αγοράσει. Βάλτο οπωσδήποτε στη λίστα σου!

Επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι καφέ και παγούρι

Σιγά μην αγοράζεις κάθε μέρα καφέ απ’ έξω! Αγόρασε το δικό σου επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι καφέ και ένα παγούρι και όχι μόνο θα εξοικονομήσεις χρήματα, αλλά θα συμβάλεις και στην προστασία του πλανήτη από τη ρύπανση.