Εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια τις μέρες που το διάβασμα και τα φοιτητικά events σου τρώνε όλο τον χρόνο


Φοιτητική ζωή σημαίνει ολοήμερα αράγματα με φίλους, μπόλικο διάβασμα και αξέχαστες εμπειρίες που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή. Κάπου ανάμεσα σε αυτά χρειάζεται και να τρέφεσαι, βέβαια, γεγονός που σημαίνει πως είτε θα πήξεις στο delivery, είτε θα μάθεις μερικές εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια. Εμείς έχουμε τις καλύτερες!

Σούπα βελουτέ

Η σούπα είναι μια εξαιρετικά γρήγορη και γευστική επιλογή για τις μέρες με μπόλικο κρύο και λίγο χρόνο στη διάθεσή σου. Πολύ απλά βράσε πατάτες, καρότα, κολοκύθια, σελινόριζα και πράσα σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Αφού κρυώσουν, πολτοποίησέ τα με ένα ραβδομπλέντερ και πρόσθεσε λίγο βραστό νερό. Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο και χυμό λεμόνι. Μαγείρεψε μεγάλη ποσότητα ώστε να τσιμπάς μέσα στην εβδομάδα.

Τηγανητό ρύζι

Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά. Κόψε καρότο σε μικρά κυβάκια, κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και λίγο σκόρδο. Σόταρε τα υλικά για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, σπάσε προσεκτικά ένα αβγό μέσα στο γουόκ και ανακάτεψε καλά με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί, για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε ένα μπολ αρακά, ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακάτεψε για ακόμα 1-2 λεπτά. Σβήσε με λίγη σόγια σος, τρίψε φρέσκο πιπέρι και ανακάτεψε.

Ομελέτα λαχανικών

Σε ένα τηγάνι, σόταρε τα λαχανικά της επιλογής σου. Αυτά μπορεί να είναι πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια, μπρόκολο, καρότο, αλλά και ντοματίνια. Πρόσθεσε επίσης τα μυρωδικά της επιλογής σου, όπως θυμάρι, και ρίξε στο τηγάνι δύο καλά χτυπημένα αβγά. Περίμενε μέχρι να ψηθεί η ομελέτα σου και από τις δύο πλευρές και απόλαυσε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

Μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών

Τοποθέτησε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο. Κόψε ένα κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ένα καρότο σε μισοφέγγαρα, δύο πράσα σε κυβάκια και τοποθέτησέ τα στο τηγάνι. Πρόσθεσε μια πρέζα ζάχαρη, ένα φύλλο δάφνης, ένα σκόρδο ψιλοκομμένο, θυμάρι, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και σόταρε για 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά. Κόψε 800 γραμμάρια μανιτάρια σε δύο ή τέσσερα κομμάτια και τα τοποθέτησέ τα στο τηγάνι. Πρόσθεσε ένα κουτάλι της σούπας πελτέ και σόταρε για 5-8 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών. Σβήσε με λίγο λευκό κρασί και πρόσθεσε 150 γραμμάρια νερό. Τρίψε δύο ντομάτες και τοποθέτησέ τις στο μείγμα μαζί με έναν κύβο λαχανικών. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά. Σέρβιρε μαζί με σπαγγέτι μαζί με φρέσκο θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.