Τα tips για να κυλήσει η μέρα των εγγραφών στο Πανεπιστήμιο όσο πιο εύκολα γίνεται


Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά και εσύ που μόλις τώρα αρχίζεις την πορεία σου στο Πανεπιστήμιο μετά από μια εξαντλητική χρονιά διαβάσματος και κοπιώδους προσπάθειας είσαι έτοιμος για τη φοιτητική σου ζωή. Πριν από αυτήν όμως, θα κληθείς να…γραφτείς στη σχολή σου! Και λογικά κανένας δεν σε έχει προετοιμάσει κατάλληλα για την ημέρα των εγγραφών σε αυτήν, που μπορεί να σου προκαλεί περιττό άγχος. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να βρεις τα καλύτερα tips ώστε να κυλήσει η μέρα αυτή όσο πιο εύκολα και ομαλά γίνεται.

Ενημερώσου για τα έγγραφα που θα χρειαστείς

Πριν πας στη σχολή σου για την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο, ενημερώσου ως προς το ποια έγγραφα θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου. Δεν θα ήθελες άλλωστε να χάσεις τη σειρά σου επιστρέφοντας στο σπίτι για να τα πάρεις ή, ακόμα χειρότερα, να τρέχεις σε δημόσιες υπηρεσίες τελευταία στιγμή με ρίσκο να μην προλάβεις καν την εγγραφή σου!

Περιηγήσου στους χώρους του Πανεπιστημίου

Από τον προαύλιο χώρο και τα εργαστήρια υπολογιστών, μέχρι τη βιβλιοθήκη και τις ξεχασμένες τουαλέτες του υπογείου, η μέρα των εγγραφών είναι η κατάλληλη ώστε να περιηγηθείς στο χώρο του Πανεπιστημίου. Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά ειδικά αν είσαι αγχώδης άνθρωπος, θα σε βοηθήσει να εγκλιματιστείς στο χώρο που θα περάσεις τουλάχιστον τέσσερα από τα επόμενα χρόνια της ζωής σου, ενώ γνωρίζοντας καλά τα κατατόπια δεν θα αργήσεις ποτέ στην πρώτη διάλεξη αυτού του περίεργου καθηγητή.

Κοινωνικοποιήσου

Η μέρα των εγγραφών αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να γνωρίσεις όχι μόνο τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές σου, αλλά και άτομα από άλλα τμήματα του ίδιου ή μεγαλύτερου έτους που βρίσκονται στο campus περιμένοντας να δώσουν μάθημα στην εξεταστική του Σεπτέμβρη. Ρώτα όλα χρειάζεται να μάθεις, πιες έναν καφέ μαζί τους και, που ξέρεις, μερικοί από αυτούς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι κολλητοί σου φίλοι τα χρόνια του Πανεπιστημίου, αλλά και ολόκληρης της ζωής σου.

Διαχειρίσου το ότι θα σε προσεγγίσουν μέλη πολιτικών παρατάξεων

Η μέρα των εγγραφών είναι και η μέρα που η πλειοψηφία των πολιτικών παρατάξεων και σχημάτων προσεγγίζουν νέους φοιτητές και φοιτήτριες. Πολλές φορές, όμως, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή η προσέγγιση μπορεί να γίνει ενοχλητικός και να παραβιάσει την ιδιωτικότητά σου. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, απόφυγε το να ανταλλάξεις στοιχεία όπως το τηλέφωνο και το email σου με τους εκπροσώπους των εν λόγω συλλογικοτήτων, καθώς μπορεί να βρεθείς στη δύσκολη θέση του να διαχειρίζεσαι το ανελέητο spam μερικών από αυτούς. Άφησε να περάσει λίγος χρόνος, ενημερώσου σε βάθος για τα τεκταινόμενα της σχολής σου και επίλεξε μόνος σου με ποια παράταξη ή σχήμα επιθυμείς να έχεις πολιτικές επαφές, αν και μόνο εσύ ο ίδιος το επιθυμείς πραγματικά, και στήριξε τις συλλογικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου σου με την φυσική σου παρουσία.

Και τέλος, μην αγχώνεσαι! Όλοι και όλες περάσαμε την ημέρα των εγγραφών και αυτή σου εγγυόμαστε πως είναι το γλυκό ξεκίνημα μιας περιόδου όπου θα περάσεις δίχως αμφιβολία τα καλύτερά σου χρόνια.