Στα φοιτητικά σου χρόνια φρόντισε να αποκτήσεις διασκεδαστικά, αλλά και χρήσιμα hobbies


Το να έχεις hobbies είναι ένας φανταστικός τρόπος να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο δημιουργικά, διασκεδαστικά και να αναπτύσσεις ικανότητες και ταλέντα που μπορεί να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Δες εδώ ποια είναι τα 8 πιο χρήσιμα hobbies που μπορείς να αποκτήσεις στα early 20’s σου.

Μάθε ξένες γλώσσες

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστική όταν την κάνεις με παρέα, κανονίζοντας μάλιστα και κανένα ταξιδάκι στον προορισμό τη γλώσσα του οποίου μαθαίνεις. Σου ανοίγει τους ορίζοντες σε νέες κουλτούρες, ενώ αποτελεί και φοβερό επαγγελματικό εφόδιο για το μέλλον σου.

Κάνε yoga

Η yoga ως fitness tool ή ως τρόπος για να χαλαρώνεις είναι ένα εξαιρετικό χόμπυ για τα ‘20s σου! Όχι απλά θα γυμνάσεις σώμα και πνεύμα, αλλά θα μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος σου μέσα από τις αναπνοές που θα μάθεις να εφαρμόζεις. Άσε που θα φτιάξεις και σώμα!

Μάθε ραπτική

Το βελούδινο φόρεμα που ήθελες στην εφηβεία σου και δεν απέκτησες ποτέ μπορεί να απέχει μόλις λίγα μέτρα υφάσματος και λίγες ώρες μπροστά από την ραπτομηχανή που σου άφησε η γιαγιά σου. Θα μάθεις επίσης να μεταποιείς ρούχα που δεν φοράς, να φτιάχνεις στολές για τις Απόκριες και θα πειραματιστείς με το στυλ σου όσο ποτέ άλλοτε. Δοκίμασέ το!

Γράψε!

Έχεις στο μυαλό σου το σενάριο για μια ταινία ή μια ιστορία που θα μπορούσε να ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμα και τον Harry Potter; Τότε δεν έχεις να κάνει άλλο από το να πιάσεις τα μολύβια ή, ΟΚ, το λάπτοπ σου, και να καταγράψεις όλες σου τις σκέψεις. Ποτέ δεν ξέρεις άλλωστε!

Ζωγράφισε

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Picasso ή ο Michelangelo για να πιάσεις τις μπογές και τα κάρβουνα και να πειραματιστείς στη ζωγραφική, η οποία δεν χρειάζεται να γίνει στο χαρτί ή σε καμβά, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε τοίχους και χρηστικά αντικείμενα. Και που ξέρεις, μπορεί και να πουλήσεις και κανέναν πίνακα.

Μάθε αναλογική φωτογραφία

Το κινητό σου έχει φοβερή κάμερα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται σαν την παλιά καλή φωτογραφική με φιλμ, η τέχνη της οποίας δεν χάνεται ποτέ, όσο και να εξελίσσεται η τεχνολογία. Η φωτογραφία είναι ένα από τα ομορφότερα χόμπυ που μπορείς να αποκτήσεις και οι φίλοι σου περιμένουν τα πορτραίτα τους!

Ορειβασία

Ακόμα κι αν δεν είσαι adrenaline junkie, η ορειβασία είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χόμπυ για την ηλικία σου, αφού μέσω αυτής θα δεις νέα μέρα, θα θέσεις στόχους και θα δοκιμάσεις τις ικανότητές σου σε νέα πράγματα. Σκέψου τη θέα από την κορυφή και ξεκίνα αμέσως!

Μάθε να φτιάχνεις χειροποίητα καλλυντικά

Ετοιμάσου να γίνεις η βασίλισσα του Etsy με τις δημιουργίες σου ή να φτιάχνεις για εσένα και για τους φίλους σου αγνά καλλυντικά χωρίς να ξοδεύετε μια περιουσία. Συνδύασε διάφορα υλικά και έλαια, δώσε στυλ με αποξηραμένα λουλούδια και διασκέδασε με την ψυχή σου! Μια τέλεια ιδέα και για να φτιάχνεις μόνος/-η τα δώρα της μαμάς σου.