Δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις μια περιουσία, αλλά να έχεις φαντασία


Η μετακόμισή σου σε ένα καινούριο σπίτι όπου θα περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια σίγουρα σημαίνει και αρκετά έξοδα μέχρι να αποκτήσεις τα βασικά έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, αν αυτές δεν περιλαμβάνονται σε αυτό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αρκεστείς σε ένα σπίτι χωρίς υποτυπώδη διακόσμηση, που θα το κάνει πιο ζεστό και φιλόξενο τα βράδια που θα περνάς διαβάζοντας ή βλέποντας Netflix. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις αν αναζητείς κι εσύ μερικούς εύκολους τρόπους ώστε να αναβαθμίσεις την αισθητική του χώρου σου, χωρίς να σπαταλήσεις μια περιουσία.

Πρόσθεσε σειρές από φωτάκια

student room - fairy lights

Μια σειρά από μικρά πολύχρωμα φωτάκια, σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχέδιο επιθυμείς εσύ δίνει αμέσως χαρακτήρα σε ένα χώρο, δημιουργώντας αμέσως μια χαλαρωτική αίσθηση. Θα τα βρεις σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού, ακόμη και σε super markets σε φανταστικές τιμές.

Φτιάξε μια ιδιαίτερη βιβλιοθήκη

dorm rooms - stepladder

Αν είσαι δημιουργικός, οποιοδήποτε έπιπλο και αν διαθέτεις μπορεί να μεταμορφωθεί με τα κατάλληλα υλικά και χρώματα σε ένα designer στοιχείο του χώρου σου. Μια μικρή σκάλα, για παράδειγμα, μπορεί να μεταμορφωθεί σε όμορφη βιβλιοθήκη αν την βάψεις με χρώμα κιμωλίας και προσθέσεις πλάκες ξύλου για ράφια, ενώ μια ήδη υπάρχουσα βιβλιοθήκη μπορεί να αλλάξει εντελώς χαρακτήρα αν προσθέσεις ταπετσαρία στο εσωτερικό της.

Φτιάξε το δικό σου board

lyds

Ως φοιτητής θα έχεις στο μυαλό σου πολλά, από την ύλη ενός μαθήματος που θα δώσεις πρόοδο, μέχρι τα 4 διαφορετικά πάρτι του Σαββατοκύριακου. Φτιάξε λοιπόν ένα board σημειώσεων από ό, τι υλικά βρεις, ώστε να κρατάς σημειώσεις για ό,τι σε ενδιαφέρει, διακοσμώντας ταυτόχρονα τον χώρο σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις από έναν μαυροπίνακα που θα βρεις σε καταστήματα με παιχνίδια, μέχρι φελλό.

Φτιάξε τη δική σου αφαιρούμενη ταπετσαρία

Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό το να παρέμβεις στους τοίχους ενός σπιτιού που νοικιάζεις, αλλά αυτό είναι εύκολο και ακίνδυνο. Οι αφαιρούμενες ταπετσαρίες φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα από αυτοκόλλητα χαρτιά που θα βρεις στα βιβλιοπωλεία, με τα οποία μπορείς να φτιάξεις λουλούδια, συννεφάκια, καρδιές και ό,τι άλλο σου έρχεται στο μυαλό. Όταν είσαι έτοιμος να μετακομίσεις, απλώς τις ξεκολλάς.

Κατασκεύασε μόνος σου το κεφαλάρι για το κρεβάτι σου

student room - head board

Το ακουμπισμένο στο πάτωμα στρώμα όπου κοιμάσαι μπορεί να αποκτήσει χαρακτήρα αν κατασκευάσεις ένα κεφαλάρι για αυτό με φτηνά υλικά που βρίσκεις πανεύκολα. Απλώς αγόρασε μια ξύλινη τάβλα, και ντύσε την με υφάσματα, πρόσθεσε φωτάκια και ό,τι άλλο σου αρέσει.

Πρόσθεσε μαξιλάρια

dorm rooms - cute cushions

Τα μαξιλάρια πέρα από την χαλάρωση που εγγυώνται από τη χρήση τους, προσθέτουν τις απαραίτητες υφές και χαρακτήρα στο χώρο σου, που αμέσως παίρνει ένα designer upgrade για κάθε ένα που προσθέτεις στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου. Δοκίμασε διαφορετικά υφάσματα για τα καλύμματά τους, όπως βελούδο, λινό, κοτλέ κλπ.

Βάλε πράσινο

dorm room - plant

Ο εξυπνότερος και πιο οικολογικός τρόπος να δώσεις χαρακτήρα στη διακόσμηση του σπιτιού σου δεν είναι άλλος από το να προσθέσεις γλάστρες με φυτά και βάζα με λουλούδια σε αυτό. Επίλεξε φυσικά φυτά τα οποία δεν θα θέλουν συχνό πότισμα και φροντίδα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι αυτά δεν θα σε αποχαιρετήσουν στο πρώτο κιόλας δίμηνο.

Χρησιμοποίησε τα έπιπλά σου ως διαχωριστικά του χώρου σου

dorm room - studio

Αν το σπίτι σου αποτελείται από ενιαίους, μεγάλους χώρους, τότε χρησιμοποίησε τα έπιπλά σου ως διαχωριστικό σε αυτούς για να φτιάξεις μια καλύτερη ατμόσφαιρα στο χώρο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βιβλιοθήκες, παραβάν ακόμα και μια μακρόστενη κονσόλα για μικροαντικείμενα.

Άλλαξε πόμολα στα έπιπλά σου

dorm rooms - knobs

Αναβάθμισε τη διακόσμηση του χώρου σου αλλάζοντας τα πόμολα των επίπλων σου με καινούρια, ιδιαίτερα κομμάτια. Ένα κεραμικό πόμολο με ζωγραφισμένα σχέδια κοστίζει περίπου 2 ευρώ και αμέσως θα αλλάξει τη διάθεση που αποπνέει η συρταριέρα που αγόρασες από το vintage store της γειτονιάς σου για 40 ευρώ.

Φτιάξε έναν ιδιαίτερο χώρο για το γραφείο σου

dorm room decor - wall mount

Στο γραφείο σου θα περάσεις ένα τεράστιο μέρος της καθημερινότητάς σου ως φοιτητής, γι’ αυτό φρόντισε να είναι ένα από τα πρώτα σημεία του σπιτιού που θα διακοσμήσεις. Επίλεξε μικρά ξύλινα κάδρα για να τοποθετήσεις φωτογραφίες και εισιτήρια από τις συναυλίες που θα δεις όσο σπουδάζεις, πρόσθεσε φωτάκια και τοποθέτησε πολύχρωμα ραφάκια για να τοποθετήσεις βιβλία αλλά και μικροαντικείμενα που αγαπάς.