Το σχολείο τέλειωσε κι εσύ είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα στη φοιτητική σου ζωή. Είσαι όμως έτοιμος γι’ αυτήν;


Η εισαγωγή σου στο πανεπιστήμιο είναι πια γεγονός και είναι λογικό το νέο βήμα στη ζωή σου να σου προκαλεί άγχος και stress. Μην ανησυχείς όμως, γιατί κατά πάσα πιθανότητα είσαι πανέτοιμος για αυτό και απλά δεν το έχεις συνειδητοποιήσει. Και αυτά είναι τα βασικά σημάδια ώστε να το επιβεβαιώσεις και να απολαύσεις όλα τα ωραία που έρχονται.

Νιώθεις ενθουσιασμό για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά

Ο ενθουσιασμός που νιώθεις μόνο στην ιδέα του ότι επιτέλους θα ασχοληθείς σοβαρά με τα μαθηματικά ή την ιστορία που τόσο αγαπάς, μαρτυρά ότι είσαι πανέτοιμος να ξεκινήσεις τις σπουδές σου και να ανταπεξέλθεις με επιτυχία στις υποχρεώσεις του πανεπιστημίου.

Διαχειρίστηκες με επιτυχία το άγχος των Πανελλαδικών και την πίεση της ζωής στο Λύκειο

Αν κατάφερες να μάθεις απ’ έξω την ύλη στ’ Αρχαία κατεύθυνσης, διατηρώντας τις κοινωνικές σου σχέσεις και βρίσκοντας χρόνο για βόλτες και σινεμά τα Σαββατοκύριακα, τότε σου έχουμε νέα: στο Πανεπιστήμιο το διάβασμα είναι ακόμη πιο εύκολο, αφού ασχολείσαι αποκλειστικά με πράγματα που σου αρέσουν πραγματικά, ενώ δεν χρειάζεται καν να σου πούμε πόσες νέες επαφές θα αποκτήσεις, που θα γίνουν οι νέοι σου φίλοι και συνοδοιπόροι σε βόλτες, ποτά και διακοπές στα νησιά.

Έχεις ένα υποστηρικτικό σύστημα στο σπίτι αλλά και από τους φίλους σου

Αν τα παραπάνω δεν σου είναι αρκετά και νιώθεις και πάλι αβεβαιότητα μπροστά στο νέο σου ξεκίνημα, θυμήσου ότι πάντα έχεις στο πλάι σου στις δυσκολίες τόσο την οικογένειά σου, όσο και τους φίλους και τις φίλες σου. Δεν είναι και λίγο!

Έχεις γνωρίσει και συμπαθήσει ήδη μερικούς από τους συμφοιτητές σου

Τα μαθήματα μπορεί να μην έχουν αρχίσει ακόμα, όμως μέσα από τα social media έχεις γνωρίσει μερικούς από τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές σου στα γκρουπ πρωτοετών της σχολής σου, έχετε βγει για τους πρώτους καφέδες και ήδη νιώθεις σαν να γνωρίζεστε χρόνια. Και που να δεις πόσο πιο κοντά θα έρθετε και πόσο ωραία θα τα περνάτε όσο παιρνούν τα εξάμηνα και αποκτάτε περισσότερα κοινά βιώματα!

Έχεις διαβάσει αυτή τη λίστα

Το ότι μπήκες σε διαδικασία να αναρωτηθείς αν είσαι έτοιμος για τη φοιτητική σου ζωή σημαίνει πως σε νοιάζει πραγματικά να διαπρέψεις σε αυτή, διευρύνοντας παράλληλα τον κύκλο σου και αποκτώντας νέες εμπειρίες μετά τα σχολικά χρόνια. Αν μας ρωτάς, αυτό είναι και το μεγαλύτερο σημάδι ότι είσαι πανέτοιμος για το επόμενο βήμα στον κόσμο του πανεπιστημίου!