Οι λίστες μουσικής του Spotify που θα σε βοηθήσουν να σκίσεις στην εξεταστική του Σεπτέμβρη

Το καλοκαίρι τέλειωσε και η εξεταστική κοντοζυγώνει. Κι επειδή αυτήν την φορά δεν μπορείς να την αποφύγεις, φρόντισε το διάβασμά σου να βγαίνει τουλάχιστον μετά μουσικής.

Κείμενο: Ναταλία Πετρίτη

Το διάβασμα για την εξεταστική του Σεπτέμβρη δεν χρειάζεται να γίνεται με soundtrack τους ήχους της βιβλιοθήκης της σχολής ή με απόλυτη ησυχία που μόνο να ενισχύσει τη μιζέρια σου μπορεί. Ακολουθούν μερικές λίστες στο Spotify για όλα τα γούστα, που όχι μόνο θα κάνουν την ώρα της μελέτης πιο ευχάριστη, αλλά θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να μετριάσεις το stress της απαιτητικής αυτής περιόδου.

Brain Food

Εάν ο εγκέφαλός σου έχει ανάγκη μεγάλη ποικιλία από ήχους για να ενισχυθεί η συγκέντρωσή σου, τότε αυτή είναι η λίστα σου. Με καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής όπως οι Disclosure, San Holo, What So Not και Aphex Twin, η λίστα Brain Food είναι αυτό που χρειάζεσαι για να γίνεις εξπέρ της στατιστικής και της πολιτικής φιλοσοφίας σε μια νύχτα.

Chill Lofi Study Beats

Από τότε που κυκλοφόρησε έχει κάνει χαμό στο YouTube με τους white noise ήχους της που ενισχύουν τη συγκέντρωση, αλλά και τη χαλάρωση όσων διαβάζουν μετά μουσικής. Ευτυχώς τώρα είναι διαθέσιμη και στο Spotify.

Instrumental Study

Μία λίστα για όσους προτιμούν ορχηστρικές επιλογές, για να μετατρέψουν το γραφείο τους σε piano bar και να απογειώσουν το διάβασμά τους.

Just Focus

Ακόμη μια instrumental λίστα που θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον γαλήνης και απομόνωσης για εσένα που έφτασες αισίως 7ο έτος και πρέπει επιτέλους να διαβάσεις για την τελευταία σου εξεταστική

Peaceful Piano

Η λίστα του Spotify για διάβασμα με τους περισσότερους followers σου προσφέρει 8 ώρες με ποικιλία από ήχους για να διατηρείται ο εγκέφαλός σου σε εγρήγορση, χωρίς ωστόσο να αποσπάται.

Pop Study

Και για εσένα που η μουσική χωρίς στίχους σε κουράζει και προτιμάς τα hits του Billboard από την κλασική μουσική, η Pop Study είναι η καλύτερη επιλογή.

Study: Classical Concentration

Αν τα μωρά μπορούν να ακούσουν Beethoven και να σταματήσουν να κλαίνε, τότε μπορείς κι εσύ. Η Study: Classical Concentration λίστα είναι ό,τι καλύτερο για να περάσεις κι αυτό το μάθημα.

Study Soundtrack

Μια λίστα με τα αγαπημένα σου theme songs από διαφημίσεις, ταινίες και video games που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Study Vibes

Και τέλος, μια λίστα για εσένα που επιθυμείς πιο upbeat ακούσματα, για να παρηγορηθείς που είσαι στη βιβλιοθήκη και όχι σε κάποιο club της πόλης.