Kαλύτερη ποιότητας ζωής σε επτά βήματα


Για έναν ανεξήγητο λόγο μας έχει δοθεί μια μοναδική ευκαιρία: να υπάρχουμε σε αυτό τον πλανήτη. Και παρόλες τις μεταθανάτιες θεωρίες, ζούμε μόνο μια φορά και αυτή την ζωή που μας έχει δοθεί, πρέπει να την αξιοποιούμε όσο καλύτερα μπορούμε!

Η περίοδος της φοιτητικής ζωής δεν είναι «καλή» περίοδος στην ζωή ενός ανθρώπου. Είναι η καλύτερη… «ευκαιρία» για να ρουχλιάσεις, να κοιμάσαι τις λάθος ώρες, να έχεις κακή διατροφή και να πίνεις αντί για 10 ποτήρια νερό κάθε μέρα, 10 ποτήρια μπύρα.

Είναι κάποιες συνήθειες που αποκτούν πολλοί φοιτητές αυτά τα 4 χρόνια, τα οποία δεν ωφελούν πουθενά. Γιατί ΟΚ, το να ξενυχτήσεις και να πιείς πολύ ένα βράδυ σε ένα πάρτι ή το να προτιμήσεις να πας για καφέ μια μέρα και όχι στο μάθημα, είναι απόλυτα λογικό –φοιτητής είσαι, πρέπει να τα κάνεις κι αυτά-, αλλά δεν είναι και τα μόνα πράγματα που πρέπει να κάνεις.

Η καθημερινότητά σου πρέπει να τα έχει όλα. Από ξενύχτια, μέχρι και το να τρως σωστά και να ξυπνάς πιο νωρίς το πρωί. Το να αποκτήσεις πιο «υγιείς» συνήθειες, όσο σπουδάζεις, θα βοηθήσει η μετάβαση, από την φοιτητική ζωή στην «πραγματική» ζωή, να γίνει πιο ομαλή.

Τι συνήθειες λοιπόν, πρέπει ν’ αποκτήσεις κατά την διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής;

#1. Μάθε να ξυπνάς πιο νωρίς. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ νωρίς, αλλά μέχρι τις 11-11.30 π.μ. να έχεις σηκωθεί από το κρεββάτι.

#2. Άρχισε να τρως πιο σωστά. Για π.χ. το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μην το παραλείπεις.

#3. Ξεκίνα την γυμναστική. Ή βρες ένα χόμπι που σου αρέσει και που θα σε κάνει να είσαι πιο δραστήριος.

#4. Κάνε οικονομία. Πάρε ένα κουμπαρά, και κάθε φορά που έχεις ψιλά στο πορτοφόλι σου –λίγα ή πολλά- βάλε τα στον κουμπάρα.

#5. Δούλεψε έξυπνα, όχι σκληρά. Διάβαζε 1 ώρα κάθε μέρα και γενικά βάζε στόχους όταν έχεις deadlines με εργασίες. Μοιράζοντας τις υποχρεώσεις της σχολής και βάζοντας ένα πρόγραμμα το διάβασμα θα βγαίνει πιο εύκολα.

#6. «Αγκάλιασε» την διαφορετικότητα των ανθρώπων που γνωρίζεις. Θα γνωρίσεις πολύ καινούργιο κόσμο στην σχολή, διαφορετικές προσωπικότητες, εθνικότητες κτλ. Εκμεταλλεύσου αυτή την διαφορετικότητα, ανοίγοντας το μυαλό και την ζωή σου σε νέες καταστάσεις.

#7. Απόκτησε πιο «υγιείς» συνήθειες. Δηλαδή, αν πρόκειται να ξενυχτήσεις ένα βράδυ, προσπάθησε για τα επόμενα 2-3 βράδυ κοιμήσου νωρίτερα. Βρες μια ισορροπία στην καθημερινότητα της φοιτητικής ζωής γενικότερα!

Φωτό: Brad Neathery / Unsplash