Μπορείς να απολαύσεις αυτή την περίοδο. Καν' το! 


Βάζω στοίχημα ότι όπως και πολλοί άλλοι φοιτητές, έτσι κι εσύ, μέχρι σήμερα ζούσες την εξεταστική σαν μια περίοδο απίστευτης ταλαιπωρίας. Τα βιβλία, οι σημειώσεις, οι περίεργοι καθηγητές, τα ξενύχτια, σε ξεζούμιζαν! Και εννοείται σε καταλαβαίνω, αλλά ξέρεις κάτι; Όλα τα παραπάνω μπορούν να αλλάξουν. Γίνεται να αντιστραφούν οι ρόλοι και στο εξής να ξεζουμίζεις εσύ την εξεταστική, και όχι εκείνη εσένα. Το πώς, μπορείς να το διαβάσεις παρακάτω. 

#1. Copy paste στις καλές ιδέες

Έχε τα μάτια σου ανοιχτά και τα αυτιά σου επίσης. Κάποιος συμφοιτητής σου μπορεί να έχει έναν τέλειο τρόπο να απολαμβάνει την εξεταστική και μέχρι τώρα να τον έβρισκες κουλό. Κάποιος φίλος σου μπορεί να σου προτείνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, και να σου μοιάζει αστείο. Μην απορρίπτεις! Εξέτασε μια μια τις περιπτώσεις και περιόρισε το copy paste σε αυτό το πεδίο. Εγώ, πάντως, έτσι ξεκίνησα να σου γράφω αυτή τη λίστα. Είδα μια φοιτήτρια σε μια ταράτσα, πλάι σε μια πισίνα, να ξεζουμίζει την εξεταστική έχοντας στο πλάι της το Frulite, τον πιο παιχνιδιάρικο χυμό. Το Frulite, παρακινεί τους καταναλωτές να λάβουν μέρος σε τρεις μοναδικές αποστολές, διαλέγοντας τη γεύση που τους ταιριάζει. Η πρώτη αποστολή αφορά τους φοιτητές και πως θα «ξεζουμίσουν» την εξεταστική, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα φανταστικό διήμερο σε νησί!

#2. Φτιάξε σκηνικό

Ακολουθώντας την εικόνα "ταράτσα - πισίνα - διάβασμα", φρόντισε να φτιάξεις έναν ονειρεμένο καλοκαιρινό χώρο για να περνάς κάποιες ώρες του διαβάσματός σου. Μπορεί να είναι ταράτσα, μπορεί μπαλκόνι, μπορεί και το ίδιο σου το δωμάτιο που θα το μεταμορφώσεις για να μη σε "πλακώνει". Η ιδέα του φουσκωτού φλαμίνγκο εκτός θάλασσας, δεν είναι κακή!

#3. Βγες!

Όσο καλό σκηνικό και να φτιάξεις σπίτι, σίγουρα χρειάζεσαι τον αέρα σου, και καλό είναι να τον πάρεις! Δεν πειράζει να χάσεις μισή ώρα για να πας κάπου και άλλη μισή για να γυρίσεις.  Aρχικά, η άσκηση βοηθάει το μυαλό σου να λειτουργήσει καλύτερα. Επίσης, το νέο περιβάλλον θα σε βοηθήσει να διαβάσεις με μεγαλύτερη ευχαρίστηση, να συγκεντρωθείς αλλά και να βγάλεις και καμιά φωτογραφία στο Instagram - αυτό το τελευταίο, μόλις έχεις καταφέρει να βγάλεις εκείνο το δύσκολο κεφάλαιο! Υπάρχουν πολλές ήσυχες καφετέριες, αρκετές όμορφες βιβλιοθήκες, αλλά και παραλίες χωρίς πολύ κόσμο, όπου μπορείς απλά να πας με την πετσέτα και την ομπρέλα σου και να διαβάσεις!

#4. Βρες εξεταστή

Με παρέα όλα γίνονται πιο όμορφα, και το διάβασμα δεν εξαιρείται. Επίλεξε τον φίλο που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα στον ρόλο του... εξεταστή, και πες του κάθε μέρα ή όποτε εσύ θες, να έρχεται για να τσεκάρει το διάβασμά σου. Ξέρεις ότι θα το κάνει, και μάλιστα αν έχεις φτιάξει και το σκηνικό που προανέφερα στο #1, δε θα θέλει να φεύγει!

ksezoumise3.jpg
Πισίνα, ανανάς, ξαπλώστρα;  - Πηγή φώτο frulite.gr

#5. Μη ξεχνάς την επιβράβευση

Είναι μια περίοδος απαιτητική και η επιβράβευση είναι απαραίτητη. Μόλις γράψεις ένα μάθημα, ή μόλις απλά βγάλεις ένα κομμάτι ύλης που σε δυσκόλευε, φρόντισε να κάνεις κάτι για να σε επιβραβεύσεις. Μπορεί να είναι ένα ζεστό μπάνιο με άλατα ή το να στείλεις τη συμβουλή σου για καλό ξεζούμισμα εξεταστικής, μπαίνοντας στο Frulite.gr, και να διεκδικήσεις ένα διήμερο σε νησί!

#6. Κοιμήσου καλά!

Ο Νο1 λόγος που συνήθως ένας φοιτητής ξεζουμίζεται απο την εξεταστική είναι η αϋπνία. Αν θες να αλλάξεις την κατάσταση υπέρ σου, τότε μην επιλέξεις τους μαύρους κύκλους και τη νύστα. Όταν το μυαλό σου είναι κουρασμένο όχι μόνο δεν μπορεί να απομνημονεύσει αλλά δυσκολεύεται και να ανακαλέσει πράγματα. Ξεκουράσου όπως σου αξίζει. Κοιμήσου καλά! 

#7. Δώσε βάση στα γεύματά σου

Το μενού σου αυτή την περίοδο πρέπει να έχει ισορροπία. Αν φας πολύ, ξαφνικά θα νιώσεις τα βλέφαρά σου να κλείνουν. Αν φας λίγο, τα γουργουρητά θα κάνουν φασαρία. Φρόντισε να υπάρχει ισορροπία, και πολλά γεύματα, θρεπτικά. Λαχανικά, φρούτα, χυμοί, ξηροί καρποί, αυγά, μαύρη σοκολάτα, δεν πρέπει να λείπουν από το μενού σου!

readfrulite.jpg


#8. Κέρδισε τα social media - μη σε κερδίσουν!

Εννοείται θες να μιλάς με τους φίλους σου και στις εξεταστικές, και εννοείται θες να μοιράζεσαι το "πόσο δύσκολο είναι αυτό το κεφάλαιο ρε". Όμως, το να έχεις συνεχώς τα μάτια σου στο Facebook ή το Instagram, μάλλον θα σε σαμποτάρει στην τελική αποστολή που είναι να περάσεις τα μαθήματα. Τι κάνεις, λοιπόν; Βάλε ένα app το οποίο να σου επιτρέπει να ελέγχεις τη χρήση που κάνεις και να σου θυμίζει ότι κάποιες φορές τσεκάρεις τα social χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο! Θα αποκτήσεις τον έλεγχο της κατάστασης και δε θα χάσεις συγκέντρωση και χρόνο απλά και μόνο γιατί κάποιος έστειλε κάτι, ή κάποιος ανέβασε κάτι, ή το χέρι σου πήγε στο κινητό και βρέθηκες μισή ώρα μετά να βλέπεις stories κλπ κλπ.

Αυτά τα 8 είναι μια χαρά για αρχή. Αν τα υιοθετήσεις, χρησιμοποίησε τα ελεύθερα ως δικό σου tip, για να διεκδικήσεις το διημεράκι στο νησί που σου προσφέρει το Frulite. Α, και να πιείς και ένα χυμό Frulite στην υγειά του Platform μόνο!


Καλή επιτυχία!