Πότε ξεκινάνε οι εγγραφές είπαμε;


Είμαι άνθρωπος της αισθητικής. Μου αρέσει ο χώρος, ο τόπος και γενικά όπου κι αν βρίσκομαι, αυτό που βλέπω να είναι θελκτικό στο μάτι, eye pleasing. Δεν ήμουν ποτέ τόσο άνθρωπος των γραμμάτων, όσο της εικόνας. Είμαι οπτικός τύπος. Και τώρα σκέφτομαι ότι αν το πανεπιστήμιο που πήγαινα ήταν ακόμα και στο ελάχιστο, λίγο σαν τα παρακάτω, ότι θα είχα πάρει τις σπουδές μου, με άλλο μάτι.

Δηλαδή, σκέψου έναν κόσμο όπου οι πανεπιστημιακοί χώροι, τα προαύλια, οι αίθουσες, η βιβλιοθήκη κ.ο.κ., μίας σχολής στην Ελλάδα να ήταν πεντάμορφοι. Δεν πιστεύεις ότι θα ήθελες να περνάς όλη σου την ημέρα εκεί; Και όχι, αναγκαστικά όπως τώρα, αλλά με χαρά. Και το σημαντικότερο; Θα σε ενέπνεε ο χώρος για να είσαι πιο δημιουργικός, πιο αφοσιωμένος σε αυτά που μαθαίνεις καθημερινά.

Πιστεύω πολύ στην αισθητική, που λες, και ειδικά σε αυτή την περίπτωση. Κοιτάζω δηλαδή τις παρακάτω φωτογραφίες και σκέφτομαι πόσο διαφορετικά θα έπαιρνα τις σπουδές μου, αν φοιτούσα σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο.

Και ενώ στην Ελλάδα, έχουμε ένα αρκετά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, όπως όλα με τους δημόσιους φορείς, οι εγκαταστάσεις είναι… μπάτε σκύλοι αλέστε.

Αλλά ας μην κάνουμε αυτή την κουβέντα τώρα και απλά ας επικεντρωθούμε στις παρακάτω εικόνες. Πόσο όμορφα μπορεί να είναι αυτά τα πανεπιστήμια στην Ευρώπη; Η εκπληκτική αρχιτεκτονική, ο σεβασμός στην κουλτούρα και την φύση καθιστούν αυτές τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις από τις πιο όμορφες στην Ευρώπη.

Trinity College, Δουβλίνο

10prettiestcollegesineurope_01.jpg Queen's University, Ιρλανδία10prettiestcollegesineurope_02.jpg University of Bologna, Ιταλία10prettiestcollegesineurope_03.jpg 

University of Salamanca, Ισπανία

10prettiestcollegesineurope_04.jpg Aarhus University, Δανία10prettiestcollegesineurope_05.jpg 

Gdansk University of Technology, Πολωνία

10prettiestcollegesineurope_06.jpg 

University of Cambridge, England, Αγγλία

10prettiestcollegesineurope_07.jpg 

University of Glasgow, Σκωτία

10prettiestcollegesineurope_08.jpg 

Grenoble Alpes University, Γαλλία

10prettiestcollegesineurope_09.jpg 

Lomonosov Moscow State University, Ρωσία

10prettiestcollegesineurope_10.jpg 

Κεντρική φωτό: Instagram @kikipoon