Δες σε τι σε βοηθάει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και ετοιμάζεσαι να ξεχυθείς στις παραλίες και τα νησιά, ίσως έχεις μπει σε σκέψεις για δίαιτες, διατροφές, κλπ για να «ρίξεις» ένα-δυο κιλάκια που μπορεί να έχουν μείνει πάνω σου από το οικογενειακό τραπέζι των Χριστουγέννων...

Μία μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις ή και να φτιάξεις τη διατροφή σου μπορεί να έχεις σύμμαχό σου το Instagram! Πώς; Διάβασε παρακάτω!

Οι επιστήμονες, που λες, ανέλυσαν δεδομένα χρηστών του Instagram που έφτιαχναν στους λογαριασμούς τους ημερολόγια φαγητού για να καταγράφουν και να μοιράζονται τις διατροφικές τους συνήθειες και να χάσουν κιλά. 

Μία γυναίκα που συμμετείχε στην έρευνα είπε ότι με τις φωτογραφίες είναι πιο εύκολο και διασκεδαστικό να καταγράφεις τι τρως από ότι αν το έκανες σε ένα app ή τετράδιο.  Επίσης, είναι κάτι που πλέον το κάνει όλος ο κόσμος, οπότε κανείς δεν θα σε κοιτάξει περίεργα όταν θα αρχίσεις να φωτογραφίζεις το πιάτο σου ενώ τρως έξω με τους φίλους σου!

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το φωτογραφικό διατροφικό ημερολόγιο μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις αν οι επιδόσεις σου έχουν αρχίσει να πέφτουν, π.χ. αν από εκεί που ανέβασες φωτογραφίες με σαλάτα με κινόα ξαφνικά το feed σου έχει γεμίσει πιτόγυρα και πίτσες. 

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι μέσα από το Instagram μπορείς να έχεις μεγαλύτερη υποστήριξη και από άλλους χρήστες που κάνουν αντίστοιχη με εσένα προσπάθεια. Άσε που, σύμφωνα με την επιστήμη, ακόμα και όταν φτάνει κάποιος τα ιδανικά του κιλά, συνήθως διατηρεί το βάρος του ενώ παράλληλα προσφέρει συμβουλές και υποστήρι8ξη και σε άλλους που δίνουν τον ίδιο «αγώνα»!