Από το βιβλίο και τη μικρή οθόνη στις αίθουσες διδασκαλίας


Άλλη μία πρωτοπορία προσφέρει στους φοιτητές του το Harvard. Το παγκοσμίου φήμης αμερικανικό Πανεπιστήμιο ετοιμάζεται από τη νέα χρονιά να προσθέσει στο πρόγραμμα των μαθημάτων του ένα course βασισμένο στο αγαπημένο Game of Thrones!

Με τίτλο «Το πραγματικό Game of Thrones: Από τους μοντέρνους μύθους στα μεσαιωνικά μοντέλα», το μάθημα θα διδάσκεται από τον Sean Gilsdorf, ιστορικό και καθηγητή μεσαιωνικών σπουδών, και την αναπληρωτή καθηγήτρια Γερμανικών και θρησκευτικών Racha Kirakosian. 

Το μάθημα θα εξερευνά τον τρόπο που τα βιβλία του George R.R. Martin και η σειρά «απηχούν, υιοθετούν αλλά και διαστρεβλώνουν την ιστορία και τον πολιτισμό του μεσαιωνικού κόσμου της Ευρασίας από το 400 ως το 1500 μ.Χ.», εξερευνώντας «μία σειρά από αρχετυπικούς χαρακτήρες στην καρδιά του Game of Thrones – το βασιλιά, την καλή σύζυγο, το δεύτερο γιο, κλπ – με ξεκάθαρες αναλογίες στην μεσαιωνική ιστορία, λογοτεχνία, θρησκεία και μυθολογία», εξηγεί ο Gilsdorf στο TIME. 

«Όταν διαβάζω μεσαιωνική ποίηση στους μαθητές μου, μου λένε συχνά ότι τους θυμίζει το Game of Thrones, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο!» δήλωσε η Kirakosian. 

Έτσι, από του χρόνου οι φοιτητές του εμβληματικού Πανεπιστημίου των ΗΠΑ θα μαθαίνουν μεσαιωνική ιστορία μελετώντας τον Τζον Σνόου και τη ζωή στο Westeros. 

Σκέφτεσαι καλύτερο τρόπο για να μάθεις για το μεσαίωνα;