5 συμβουλές από relationship experts για να διατηρήσεις τη σχέση σας υγιή και ευτυχισμένη

Τι προτείνουν οι σύμβουλοι σχέσης για την ευημερία σας ως ζευγάρι;

Κείμενο: Ναταλία ΠετρίτηΕίτε βρίσκεσαι σε μία μακροχρόνια σχέση, είτε ξεκινήσατε την κοινή σας πορεία τώρα, ένα είναι το ζητούμενο: για να διατηρήσεις την τέλεια σχέση χρειάζεται να κάνεις μεγάλη προσπάθεια μαζί με το άτομο που έχεις δίπλα σου, επενδύοντας συναισθηματικά και αφιερώνοντας χρόνο. Να ποιες είναι οι 5 συμβουλές των relationship experts για να διατηρήσεις τη σχέση σας υγιή και ευτυχισμένη σε βάθος χρόνου και να είστε για πάντα όπως ήσασταν μαζί το πρώτο διάστημα.

Άσε απ’ έξω τις προκαταλήψεις

Προσπάθησε να μην προδικάζεις την κατάσταση κάθε φορά που τσακώνεστε και έχετε μια διαφωνία, διότι ναι, αυτές σίγουρα θα υπάρξουν. Η παραγωγική συζήτηση είναι πάντα το κλειδί για να λύνετε προβλήματα, εκφράζοντας τα συναισθήματά σας από κοινού και χωρίς να φτάνετε μόνοι σας σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Έκφρασε την εκτίμησή σου


Έρευνες έχουν δείξει πως όταν οι σύντροφοι νιώθουν περισσότερο πως τους εκτιμούν, είναι σημαντικά πιο χαρούμενοι στη σχέση τους. Δείξε λοιπόν συχνά πόσο καλά περνάς στη σχέση σας και πόσο εκτιμάς το πρόσωπο που έχεις στη ζωή σου, μέσα από μικρές και συμβολικές πράξεις και λόγια αγάπης.

Κανόνισε εβδομαδιαία meetings για τη σχέση σας

Διαλέξτε από κοινού μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα, κατά την οποία θα κάνετε μία επισκόπηση της σχέσης σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να λύσετε όποια ένταση και πρόβλημα έχει προκύψει, αλλά θα αναφέρετε και τα highlights της εβδομάδας σας, που θα σας θυμίζουν πόσο καλά είστε μαζί.

Κάνε υποχωρήσεις


Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο, αρκεί μία μικρή κίνηση που όμως σημαίνει πολλά για το άτομο που είστε μαζί και για το πόσο πολύ σκέφτεσαι και τις δικές του επιθυμίες. Το ίδιο άλλωστε θα συμβεί και από την άλλη πλευρά κατά πάσα πιθανότητα, αν η σχέση σας είναι πράγματι ισορροπημένη.

Μίλησε για το σεξ

Το απεριόριστο σεξ δεν ισούται απαραίτητα με μια υγιή σεξουαλική ζωή. Μάθε να μιλάς για το σεξ και για τις επιθυμίες σας και συζητήσετε σχετικά με το τι σας αρέσει, τι θέλετε να κάνετε περισσότερο και τι λιγότερο, όσο και αν νιώθετε και οι δυο την ικανοποίηση στη σχέση σας. Η κουβέντα για το σεξ πάντοτε το βελτιώνει και σας φέρνει πιο κοντά.

Πηγή