Κάνε επανάληψη, για να αποφύγεις τις παγίδες του σύγχρονου φλερτ


Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το σύγχρονο dating περνάει από εφαρμογές κι έξυπνες συσκευές και χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να κάνεις update στο λεξικό και λεξιλόγιο των σχέσεων προκειμένου να καταφέρνεις να παρακολουθείς όλες τις νέες τάσεις προτού τις συναντήσεις από την εμπειρία σου. Για να μη σε βρει λοιπόν το 2023 αδιάβαστη, σου παρουσιάζουμε όλα τα νέα «εξωτικά φρούτα» που ίσως προσπαθήσουν να σε δελεάσουν, ενώ κατά βάθος θέλουν απλώς να σε πληγώσουν. Αξιοποίησε την έξτρα γνώση για να μάθεις να αναγνωρίζεις από πριν τις συναισθηματικές παγίδες και να βγαίνεις αλώβητη από παρ’ ολίγον ρομαντικά δράματα.

Ακολουθούν οι 9 πιο επικίνδυνες και άξιες αποφυγής τάσεις, κάποιες ίσως ήδη τις ξέρεις, τις υπόλοιπες σου ευχόμαστε να μην τύχει να τις συναντήσεις και να παραμείνουν άγνωστες λέξεις στην ατζέντα σου.

Scrooging – ή το σύνδρομο του Σκρουτζ

Από όλες τις νέες τάσεις στο dating, αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χειρότερη. Το όνομα αντλεί την έμπνευσή του από τον χαρακτήρα του Ebenezer Scrooge από το «A Christmas Carol» (Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία), το κλασικό μυθιστόρημα του Charles Dickens.

Για να σε βάλουμε στο κλίμα, ο Ebenezer είναι τσίπης και κάνει ό,τι μπορεί για να μην ξοδέψει χρήματα στις διακοπές. Επομένως, το scooging είναι όταν ένας άντρας σε παρατάει αμέσως πριν από τις διακοπές ή όταν πλησιάζει μια σημαντική ημερομηνία ή επέτειος. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, γενέθλια ή για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - η ουσία είναι η ίδια. Εξαφανίζεται ακριβώς πριν.

Όταν αυτός ο άντρας αποφασίσει να σε αφήσει, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μην ξοδέψει καθόλου από τα χρήματά του στο δώρο που αναμένεται να σου αγοράσει. Ωστόσο, δεν θα σου πει ποτέ τον πραγματικό λόγο για το τέλος της σχέσης σας. Στη συνέχεια ενδέχεται να προσπαθήσει να σε ξανακερδίσει μόλις τελειώσουν οι διακοπές.

Glamboozling – Στολισμένη στα κρύα του λουτρού

Έχεις βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου έχεις ντυθείτε στα καλύτερά σου, έχεις μακιγιαριστεί άψογα, έχεις φτιάξει μαλλί κομμωτηρίου, έχεις περάσει άπειρες ώρες κι έχεις ξοδέψει μια περιουσία για να αποκτήσεις την πιο σούπερ εμφάνισή σου, αναμένοντας τον συνοδό σου να έρθει να σε πάρει, αλλά αυτός εξαφανίζεται ως διά μαγείας;

Αν σου θυμίζει κάτι το να σε έχει πάρει ο ύπνος «στολισμένη», με το τηλέφωνό σου στο χέρι, περιμένοντας να σου τηλεφωνήσει για να σου πει ότι έρχεται να σε παραλάβει, αλλά ξυπνάς το επόμενο πρωί χωρίς κανένα ίχνος του; Τότε είσαι ήδη εξοικειωμένη με τον όρο glamboozling - απλώς δεν ήξερες ότι όλο αυτό είχε και τη δική του ονομασία.

Φυσικά, ο καθένας μπορεί να έχει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει πιθανότητα αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο ο τύπος δεν μπορούσε πραγματικά να σου τηλεφωνήσει, αλλά το θέμα εδώ είναι ότι σε άφησε ξεκρέμαστη χωρίς καμία απολύτως εξήγηση.

Fleabagging – τι σόι… μαγνήτη έχω

Όσο και να σου φανεί περίεργο το Fleabagging δεν είναι κάτι που συνήθως περιμένεις από τους άνδρες. Αλλά κυρίως αφορά δικά σου επαναλαμβανόμενα ατυχή μοτίβα και κακές επιλογές. Στην πραγματικότητα, έχει να κάνει με τη συνήθεια να κυνηγάς άντρες που προφανώς δεν είναι σωστοί για σένα. Συναντάς έναν άντρα και ενώ μέσα σου ξέρεις ότι θα σε πληγώσει και ότι είναι λάθος για σένα από την πρώτη μέρα, αποφασίζεις να αγνοήσεις τη διαίσθησή σου και να δώσεις μια ευκαιρία.

Ακούγεται οικείο, έτσι δεν είναι; Μπορεί να σε ελκύουν οι απατεώνες, οι συναισθηματικά μη διαθέσιμοι άντρες ή οι ναρκισσιστές που είναι πιθανό να κάνουν τη ζωή σου ζωντανή κόλαση. Χμ, για δες το λίγο πιο σοβαρά!

Catfishing – το δόλωμα

Λοιπόν, το catfishing υπήρχε από τότε που μπήκε στη ζωή σου το dating μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο, οι ειδικοί γνωριμιών ισχυρίζονται ότι, δυστυχώς, φαίνεται ότι επέστρεψε στη μόδα. Όταν πέφτεις θύμα catfishing, σε εξαπατούν και ακούς ψέματα από έναν άντρα που προσποιείται ότι είναι κάποιος που δεν είναι.

Αυτό συμβαίνει συνήθως σε εφαρμογές γνωριμιών, όπου οι άνθρωποι συνθέτουν ολόκληρη την ιστορία της ζωής τους και χρησιμοποιούν ακόμη και φωτογραφίες που δεν είναι δικές τους για να σε προσελκύσουν. Αυτό που είναι το χειρότερο είναι ότι στο τέλος, όταν ανακαλύπτεις ότι είναι απλώς απατεώνας, αισθάνεσαι σαν να σου άρεσε κάποιος που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Ghosting

Το Ghosting είναι μια άλλη τάση που έχει αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει και το 2021. Αυτό συμβαίνει όταν ο ρομαντικός σύντροφός σου εξαφανίζεται από τη ζωή σου, ακριβώς έτσι, σαν να είναι φάντασμα. Όλα φαίνεται να είναι τέλεια τη μια μέρα, αλλά εξαφανίζεται την επομένη, αφήνοντάς σε να αναρωτιέσαι τι συνέβη. Δεν λαμβάνεις εξήγηση και δεν ακούς ποτέ άλλη λέξη από αυτόν τον άνδρα.

Έτσι, εκτός από την απώλεια ενός ατόμου που σου άρεσε, αναζητάς επίσης την αιτιολόγηση του τέλους. Το Ghosting είναι χαρακτηριστικό ενός αδύναμου άνδρα που είναι υπερβολικά δειλός για να χωρίσει πραγματικά μαζί σου.

Cushioning – με το ένα πόδι αλλού

Παλαιότερα, το cushioning θα το αποκαλούσες απλώς απιστία. Ωστόσο, σήμερα, όταν κανείς δεν είναι σε σχέση κατ’ αποκλειστικότητα και όταν σχεδόν καμία σχέση δεν θέλει να μπαίνει σε κουτάκια και ετικέτες, το cushioning είναι ένας όρος όταν κάποιος δεν διακόπτει μια σχέση μέχρι να βεβαιωθεί ότι έχει βρει κάποιον άλλο στον οποίο μπορεί να πάει.

Εάν ένας άντρας κάνει cushioning, εξετάζει τις επιλογές του. Σκέφτεται αν είναι καλύτερο για αυτόν να μείνει μαζί σου ή να προχωρήσει στην επόμενη σχέση που τον εξυπηρετεί ως εφεδρικό σχέδιο; Για να το πω απλά - ένας άντρας σαν αυτόν δεν θα σε αφήσει ποτέ να φύγεις ή δεν θα σε αφήσει μέχρι να δει ότι έχει κάπου αλλού να πάει.

Kanyeing – ο τρόπος του Kanye West

Γνωρίζεις ότι ο Kanye West είναι διάσημος ως κάποιος που συνεχώς καυχιέται και μιλάει για τον εαυτό του, εκτός από το ότι είναι ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης; Λοιπόν, αν συναντήσεις έναν άντρα που είναι εγωιστής κι εγωκεντρικός και δεν σε αφήνει να ολοκληρώσεις τις προτάσεις σου, τότε ξέρεις τι είναι το Kanyeing.

Είναι οι άντρες που δεν ενδιαφέρονται για αυτό που έχεις εσύ να πεις. Δεν έχουν καμία πρόθεση να σε γνωρίσουν καλύτερα - απλώς σε βλέπουν ως κοινό που θα τους ακούσει και αν είναι δυνατόν, να τους χειροκροτήσει αργότερα. Αρχικά, όταν συναντάς έναν άντρα σαν αυτόν, γοητεύεσαι και χαίρεσαι που είσαι επιτέλους με κάποιον που είναι αρκετά σίγουρος για να μιλήσει για τον εαυτό του. Ωστόσο, σύντομα βλέπεις ότι δεν θα είναι ποτέ απόλυτα ερωτευμένος μαζί σου - επειδή είναι ήδη αρκετά απορροφημένος με τον εαυτό του.

Jekylling

Μια ιδιαίτερη βλαβερή κατηγορία, ο τύπος Jekylling είναι όταν κάποιος είναι μισογύνης και σοβινιστής. Και το χειρότερο είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες το έχουν περάσει σε ένα σημείο της ζωής τους. Όπως όταν ένας άντρας σου δίνει πολλά συγχαρητήρια ενώ προσπαθεί να σε παρακάμψει. Όταν προσποιείται ότι είναι καλύτερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα μέχρι να του δώσεις την ευκαιρία.

Λοιπόν, παρά τις καλύτερες προσπάθειες του συγκεκριμένου άνδρα, εξακολουθείς να έχεις το πλήρες δικαίωμα να τον απορρίψεις και να του πεις ότι δεν σε ενδιαφέρει. Ωστόσο, αντί να αποδεχτεί την αρνητική απάντησή σου ως κύριος και να απομακρυνθεί, ένας τύπος που είναι επιρρεπής στον Jekylling θα σου δείξει την αληθινή του φύση αφού του πεις όχι.

Θα σε αποκαλέσει με διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ή ακόμη και θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι δεν πρόκειται να αγαπηθείς και ότι δεν θα βρεις ποτέ κάποιον σαν αυτόν. Προφανώς συνέτριψες το Εγώ του σε σημείο που πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να το διορθώσει είναι με το να σε προσβάλει.

Rossing – ο τρόπος του Ross

Είμαι σίγουρη ότι έχεις παρακολουθήσει (ή τουλάχιστον ακούσει) το διάσημο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Friends», όταν η Rachel και ο Ross διαφωνούν για το αν είχε εκείνος το δικαίωμα να βγει με άλλες γυναίκες ενώ ήταν σε «διάλειμμα» από τη σχέση τους.

Λοιπόν, παρόλο που αυτό ήταν αστείο και ασυνήθιστο, στις μέρες μας έχει γίνει εντελώς φυσιολογικό. Το Rossing συμβαίνει όταν βρίσκεστε σε διαφωνία με το φίλο σας και επιχειρεί να βγει με άλλα κορίτσια, αλλά αρνείται να το χαρακτηρίσει ως απιστία γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυο σας δεν ήσασταν επίσημα μαζί (παρόλο που ένας πραγματικός χωρισμός δεν συνέβη ποτέ).

Οπότε δεν έχεις απλώς να διαχειριστείς το κέρατο έχεις και να εξηγείς τα αυτονόητα… Καλή τύχη! 

Πηγή