Ήρθε η ώρα να χτίσεις σωστές βάσεις και να είσαι ο εαυτός σου


Έχουμε την τάση να ψάχνουμε για συμβουλές όσον αφορά την ερωτική μας ζωή, με αποτέλεσμα να αφήνουμε στην «απ’έξω» τις φιλίες μας. Και αν καλοσκεφτείς ότι ψάχνουμε να βρούμε «λύσεις» για να κρατήσουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας για πάντα, ίσως να ξεχνάμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι πιο πιθανό να είναι ένας κολλητός φίλος/η.

Και είναι λοιπόν, αυτή από τις σημαντικότερες σχέσεις της ζωής σου, η σχέση δηλαδή που έχεις με έναν καλό φίλο και, αυτή που αξίζει τελικά να «εξετάσεις». Γιατί όπως με όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις, έτσι και αυτή μπορεί να έχει ελαττώματα. Να είναι τοξική. Και έναν τέτοιο άνθρωπο που τόσο, μα τόσο, έχεις ανάγκη να υπάρχει πάντα στην ζωή σου, τελικά να τον χάσεις.

Για να μην συμβεί αυτό, τσέκαρε τα παρακάτω. Είναι σημάδια που προμηνύουν μια «ανθυγιεινή» φιλία που αν βλέπεις ότι δεν πρόκειται να αλλάξει, ίσως και να πρέπει να της πεις «αντίο».

Δεν είσαι ο εαυτός σου

Αν είσαι μια μίνι version του ανθρώπου που είναι δίπλα σου ή γενικότερα πρέπει να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά από αυτό που πραγματικά είσαι, γιατί απλά δεν νιώθεις άνετα να κάνεις κάτι άλλο, τότε σκούρα τα πράγματα. Το σημαντικό με μια φιλία είναι να μπορείς να είσαι 100% ο εαυτός σου και να μπορείς να εκφράσεις όλες σου τις αδυναμίες, προσδοκίες, τα πάντα.

Δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός

Σε όλες τις σχέσεις σου πρέπει να το αναζητάς αυτό. Ερωτικές-φιλικές, μέχρι και επαγγελματικές. Αλλά ένας λόγος παραπάνω εδώ, μιας και αν εσύ επενδύεις σε μια σχέση, ε, πρέπει και ο άλλος. Αν νιώθεις ότι δεν ακούγονται οι απόψεις σου ή με κάποιο τρόπο έμμεσο ή άμεσο σε υποβιβάζει ο άλλος, τότε…. byeeeee!

Διάβασε ακόμα:Ποιεςγυναίκεςπροτιμούντελικάοιάντρες;

Έλλειψη κατανόησης

Σου έχει τύχει ποτέ φίλος που δεν μπορεί με τίποτα να καταλάβει τι περνάς; Ακόμα κι αν ο άλλος δεν έχει περάσει ποτέ, κάτι που μπορεί να περνάς εσύ τώρα, ένας καλός φίλος δείχνει κατανόηση, ακούει, είναι «εκεί», no matter what. Αν κάποιος προσπαθεί να αποφύγει τέτοιες καταστάσεις, τότε ίσως πρέπει να τονψηφίσεις εκτός νησιού….

Διάβασε ακόμα:7στάσειςζωήςπουθααλλάξουντοντρόποπουσκέφτεσαι

Είστε μαζί 24/7

Και ενώ αυτό είναι τέλειο από την μία, από την άλλη δεν είναι και πολύ υγιές για μια σχέση –και οποιαδήποτε σχέση γενικότερα. Αν έχεις έναν φίλο στον οποίο βασίζεσαι πάντα για να πάρει μια απόφαση για εσένα και δεν μπορείς να κάνεις τελικά, τίποτα από μόνος σου, τότε άσχημη η κατάσταση. Ναι, μεν είναι καλό να συμβουλεύεσαι τους φίλους σου, αλλά πρέπει να ξέρεις να είσαι και αυτόνομος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα «χάνεις» και τον εαυτό σου, μέσα από αυτή την σχέση, που όπως είπαμε, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Διάβασε ακόμα:

5πράγματαπουκάνουνοιεπιτυχημένοιάνθρωποιμετάτηδουλειά

Τιλέειτοαγαπημένοσουποτόγιατονχαρακτήρασου

Ηερώτησηγιατοσεξπουγκουγκλάρουνπιοσυχνάοιάντρες…

10μέρηπουπρέπειναεπισκεφθείςπριντα30

Δραστηριότητεςπουμπορείςνακάνειςμόνοςσου

5πράγματαπουκάνουνοιεπιτυχημένοιάνθρωποιμετάτηδουλειά

Οιταινίεςπουπρέπειναδειςπρινπάρειςπτυχίο

Ηεικόναπουέγινεviralγια&τουςλάθοςλόγους