Τι λέει το αγαπημένο σου ποτό για τον χαρακτήρα σου

Ένα συγκεκριμένο ποτό κρύβει μια σκοτεινή αλήθεια για την προσωπικότητά σου, τονίζουν οι επιστήμονες.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Αλήθεια ποιο είναι το αγαπημένο σου αλκοολούχο ποτό; Αν σε αυτήν την ερώτηση, απάντησες οποιοδήποτε cocktail δια χειρός Μάριου Ηλιόπουλου, έχει καλώς. Αν όμως η απάντησή σου είναι «μα φυσικά το τζιν τόνικ», τότε αυτά που γράφουμε παρακάτω μάλλον σε ενδιαφέρουν. Κι αυτό γιατί νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η λατρεία σου για το συγκεκριμένο ποτό αυξάνει τις πιθανότητες να είσαι… ψυχοπαθής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους του Πανεπιστημίου Innsbruck της Αυστρίας η αγάπη σου για τα πικρά φαγητά και ποτά, όπως είναι το τζιν τόνικ, αποτελεί σύμπτωμα ψυχοπάθειας, μακιαβελισμού, σαδισμού και ναρκισσισμού.

Διάβασε ακόμα:Ποιεςγυναίκεςπροτιμούντελικάοιάντρες;

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 άτομα από τα οποία ζητήθηκε αρχικά να καταγράψουν τα φαγητά και τα ποτά που τους αρέσουν περισσότερο. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια προσωπικότητας προκειμένου να εκτιμηθεί η συναισθηματική και ψυχολογική ισορροπία τους. Από τις αναλύσεις;των απαντήσεών τους, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα αγαπάνε τις πικρές γεύσεις έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα ψυχοπάθειας, κατάθλιψης και ναρκισσισμού.

Διάβασε ακόμα:10μέρη πουπρέπειναεπισκεφθείςπριντα30

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να εξηγήσουν την παραπάνω συσχέτιση, οι συγγραφείς της έρευνας υποστηρίζουν ότι αυτά τα άτομα παίρνουν μεγάλη ευχαρίστηση απολαμβάνοντας κάτι που δεν είναι αρεστό στην πλειοψηφία του πληθυσμού.

Διάβασε ακόμα:

Ηερώτηση;γιατοσεξπουγκουγκλάρουνπιοσυχνάοιάντρες…

15πράγματαπουσκέφτονταιοιάντρεςστηνστάσησκυλάκι

7στάσειςζωήςπουθααλλάξουντοντρόποπουσκέφτεσαι

10μέρηπουπρέπειναεπισκεφθείςπριντα30

5πράγματαπουκάνουνοιεπιτυχημένοιάνθρωποιμετάτηδουλειά

Ηεικόναπουέγινεviralγιατουςλάθοςλόγους