Οι φιλίες σου περνάνε κρίση; Γεφύρωσε το χάσμα με αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους.


Οι φιλίες σου περνάνε κρίση; Γεφύρωσε το χάσμα με αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους.

Τώρα τελευταία νιώθεις ότι δεν επικοινωνείς καλά με τον… έξω κόσμο και συγκεκριμένα με τους φίλους σου; Είτε οφείλεται στο άγχος είτε στις κλειστές σου ή ακόμα και στον τρελό έρωτα που ζεις με το νέο σου αμόρε, αυτοί οι τρεις τρόποι θα σε βοηθήσουν να βάλεις στοπ στην μεταξύ σας επικοινωνιακή κρίση και να κάνεις τις φιλικές σχέσεις που πιο εποικοδομητικές.

#1. Δώσε και σώσε! Κι εννοούμε να τους χαρίσεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για να «σώσεις» ή να τονώσεις τη φιλία σας. Η αποτελεσματική επικοινωνία λοιπόν ορίζεται ως εξής: τους φίλους δεν πρέπει να τους παραμελείς! Τακτικές συναντήσεις για καφεδάκι, τηλεφωνήματα για κους κους, chat με τα πιο αστεία memes που είδατε μέσα στην ημέρα θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή ακόμα και όταν πνίγεστε στις υποχρεώσεις.

#2. Μάθε να ακούς. Η ουσία κρύβεται πάλι στο να μάθεις να «μετράς» τα συναισθήματα της φίλης σου και να μπορείς να «μπαίνεις» στη θέση της ανά πάσα στιγμή! Κι όσο κι αν… καίγεσαι να της εκμυστηρευτείς τα πάντα για το νέο σου έρωτα, πρέπει πρώτα να λάβεις σοβαρά υπόψη σου σε ποια ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται αυτή. Να θυμάσαι ότι το να την ακούσεις προσεκτικά είναι πιο σημαντικό από το να της δώσεις μια συμβουλή. Κατανόηση, αποδοχή, ζεστασιά, ενθάρρυνση είναι μερικές ακόμα λέξεις-κλειδιά.

#3. Γίνε συγκεκριμένη. Εννοείται ότι έχεις κάθε δικαίωμα -και οφείλεις- να εκφράζεις τις επιθυμίες, τις προσδοκίες ή και τα παράπονά σου. Οι προτάσεις σου, όμως, δεν πρέπει να είναι γενικές κι αόριστες, αλλά ακριβείς και συγκεκριμένες. Με άλλα λόγια, πες στην κολλητή σου ότι σου έχουν λείψει τα ξενύχτια σας ή οι κυριακάτικες βόλτες σας.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/19913-3-tropoi-na-epikoinoneis-kalytera-me-tous-filous-sou