… ή έστω να καταφέρεις να περάσεις ένα ανώδυνο hangover


Ναι, πίνω υπεύθυνα. Και εσύ, είμαι σίγουρη. Αλλά εντάξει, πώς να το κάνουμε, καμιά φορά θα πας σε ένα πάρτι, έχει γενέθλια ένας φίλος, δεν έχεις πάρει και το αμάξι ή το μηχανάκι και είσαι… ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις. Να το ρίξεις λίγο έξω, βρε αδερφέ.

Πίστεψέ με, σε νιώθω. Είναι ωραίο το αλκοόλ. Είμαι άνθρωπος που εκτιμάει τις ωραίες γεύσεις και ψέματα δεν θα πω, δεν έχουν όλα τα ποτά ωραία γεύση. Ειδικά, όταν είσαι πιο μικρός, θες να τα δοκιμάσεις όλα. Ε, άποψη δεν πρέπει να έχεις;

Έχοντας λοιπόν, συγκεντρώσει αρκετές….εμ…. απόψεις στην ζωή μου, έχω μάθει και τι πρέπει να προσέχω όταν πίνω. Κάνω τα παρακάτω πάντα; Όχι. Προσπαθώ; Ναι. Όταν τα κάνω λειτουργούν; Hell, yeah! Γι’ αυτό κάν’τα κι εσύ. Άκου την παλιά…

Δεν είναι όλα τα ποτά «ίσα»

Ωραία η μπύρα, ωραία η βότκα, ωραίο το αψέντι. Άλλο ποσοστό αλκοόλ έχει το καθένα όμως, μην το ξεχνάς. Αν δεν το αντέχεις το ποτό, μείνε στα πιο γνώριμα ποτά πριν βρεθείς προ εκπλήξεως και περάσεις το βράδυ με το κεφάλι σου χωμένο στην λεκάνη της τουαλέτας.

Don’t mix –they don’t match

Ξέρω πως είναι η φάση. Πας σε ένα πάρτι, αρχίζουν τα (πειραματικά) σφηνάκια, τεκίλα, τζιν, ουίσκι, μαστίχα, τα υποβρύχια, τα πάντα. Και κάπως έτσι απλά, ξεκινάνε και όλα να γυρίζουν… Αν θέλεις μια «ήρεμη» βραδιά, μείνε σε αυτά που ξέρεις και κυρίως πιες μόνο το ίδιο ποτό. Θέλεις σφηνάκι; Πιες αυτό το ίδιο με το ποτό σου. Όλα κουλ θα πάνε, μην ανησυχείς.

Φάτα-ούλα

Ναι, το φαΐ «στρώνει» το στομάχι, μην το ξεχνάς αυτό. Προσπάθησε παρόλα αυτά να μην φας το πιο greasy, βρώμικο που βρεις στον δρόμο γιατί θα κάνει το στομάχι χειρότερο. Μπορεί να ακούγεται ξενέρωτο αλλά φαγητά που περιλαμβάνουν ψωμί (τύπου τοστ) ή οι σούπες, τα μακαρόνια (χωρίς πολλές σάλτσες κτλ) θα σε φέρουν και πάλι στα ίσια σου.

Παυσί-πονο-παρακαλώ

Πιες ένα παυσίπονο για τον πονοκέφαλο πριν πέσεις για ύπνο. Έτσι, θα λειτουργήσει το φάρμακο overnight και δεν θα έχεις πονοκέφαλο το πρωί. Επτασφράγιστο μυστικό αυτό! Σου δίνω τα καλύτερα tips εδώ λέμε!

Sleep (not) over

Κοιμήσου. Παίξε με τα…ΖΖΖΖ, όσο περισσότερο μπορείς, γιατί το hangover θέλει ύπνο για να… ισιώσεις.

Super-φούντ

Εννοείται ότι το φαγητό έχει δύο θέσεις στην λίστα! Αυτό θα σου «στρώσει» το στομάχι εξάλλου. Αυτό και την επόμενη μέρα φυσικά. Και πάλι, μην επιλέξεις τα πιο βλαβερά φαγητά. Οι σωστές τροφές θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι. Πχ.: μπανάνα που έχει κάλιο. Αυγά, αβοκάντο, καρύδια, τόνος και γενικά ότι περιέχει Ω-3, βιταμίνη D (και κάλιο) που βοηθούν να βγεις από την κατάσταση… λήθαργου που βρίσκεσαι όταν έχεις hangover.

Frrrruuusshhh Air

Καθαρός αέρας. Ξέρεις αυτός που εισπνέεις καθημερινά (λέμε τώρα); Κάνε μια βόλτα, έναν μεγάλο περίπατο, πάρε αέρα. Ακόμη καλύτερα; Γυμνάσου! Θα ιδρώσεις, θα φύγουν οι τοξίνες από τον οργανισμό και θα νιώσεις καλύτερα, I swear!