Το στρες που σου προκαλεί η δουλειά θεραπεύεται, τονίζουν Φινλανδοί ειδικοί, αλλά μόνο με παύση.


Το στρες που σου προκαλεί η δουλειά θεραπεύεται, τονίζουν Φινλανδοί ειδικοί, αλλά μόνο με παύση... εργασιών.

Μπορεί να μη μας «σκοτώνει» πάντα, ωστόσο μας κρατά άγρυπνους σχεδόν κάθε νύχτα… Ο λόγος φυσικά για το εργασιακό στρες. Έτσι, δεν μας προκαλούν καθόλου έκπληξη τα αποτελέσματα νέας φινλανδικής μελέτης: ένα χρόνο πριν βγουν στη σύνταξη, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να κοιμούνται καλύτερα.

Στα επόμενα επτά χρόνια δε, η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου φτάνει το 26%, αρκεί να ισχύει μια βασική προϋπόθεση: το ποσό της σύνταξης να είναι ικανοποιητικό, δηλαδή να αντιστοιχεί περίπου στο70-80% των πρότερων μηνιαίων αποδοχών τους.

Και κάπου εδώ είναι λογικό να σκέφτεσαι ότι δε μπορείς να περιμένεις μέχρι να βγεις στη σύνταξη για να ηρεμήσεις, ωστόσο, οι Σκανδιναβοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να «πολεμήσουμε», όσο το δυνατόν νωρίτερα, το επαγγελματικό στρες, αλλά και ένα από τα σοβαρά επακόλουθά του, την αϋπνία.

Ποιο είναι το γιατρικό; Να προσπαθήσουμε να «κατεβάσουμε» τους εργασιακούς μας ρυθμούς και να στραφούμε προς ένα λιγότερο απαιτητικό και πιεστικό αντικείμενο εργασίας.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/21387-afto-einai-to-pio-aprosmeno-oplo-kata-tou-stres