Ένα υπέροχο κείμενο, αποκαλύπτει πως να μη βαριέσαι πράγματα και καταστάσεις.


Ένα υπέροχο κείμενο, αποκαλύπτει πως να μη βαριέσαι πράγματα και καταστάσεις. 

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το Medium είναι ένα Μέσο στο οποίο απλοί χρήστες δημοσιεύουν πρωτογενή κείμενα. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου, κάθε μέρα εμφανίζονται στο feed σου όλες οι καινούργιες αναρτήσεις. Έτσι, όταν σήμερα άνοιξα το Medium, έφτασε στην οθόνη μου ένα κείμενο του Jon Westenberg με τίτλο "When I Fall into patterns, Ι fall out of love".

Σε λίγες γραμμές, ο συγκεκριμένος συντάκτης που όπως διαβάζω είναι επιχειρηματίας, γράφει για το πως να μη χάνουμε το ενδιαφέρον μας για τις δουλειές, τις δραστηριότητες, τους φίλους και τους συντρόφους. Δε λέει καμία σοφία αλλά το πιο απλό πράγμα με υπέροχα λόγια: η ρουτίνα είναι έχθρος.

Στην αρχή του κειμένου εκμυστηρεύεται ότι στο παρελθόν έχασε το ενδιαφέρον του για πολλά πράγματα και στη συνέχεια ρίχνει το φταίξιμο στον ίδιο. "Κάθε φορά ήξερα ότι το λάθος ήταν δικό μου. Δικό μου και πραγματικά μόνο δικό μου. Μπορώ να νιώσω πότε συμβαίνει. Ξέρω πότε έρχεται" γράφει. "Συμβαίνει όταν μπαίνω σε ένα συγκεκριμενο μοτίβο, μια συνήθεια ή μια ρουτίνα που γίνεται δεύτερη φύση. Όταν αρχίζω να ζω τη ζωή μου σύμφωνα με αυτό το μοτίβο (...) μια φωνή αρχίζει να μου ψιθυρίζει. Είσαι παγιδευμένος! Δεν υπάρχει διέξοδος!" συνεχίζει.

Όμως, όπως λέει, δε θέλει άλλο πια να του συμβαίνει αυτό: "Ήταν οκ όταν ήμουν 18 και 19 και έτοιμος να κάνω μια επανάσταση. Τώρα θέλω να είμαι χαρούμενος και να κάνω πράγματα που μου αρέσουν με τους ανθρώπους που αγαπώ. Να χτίσω μια δουλειά που κρατάει. Να κάνω πράγματα με τα χέρια μου. Να σφυριλατήσω το μέλλον"

Tι κάνει, λοιπόν; Σπάει τα μοτίβα. "Αλλάζω τη ρουτίνα μου καθημερινά ή εβδομαδιαία. Δεν ξυπνάω με τον ίδιο τρόπο, δεν κάνω τα ίδια πράγματα, δεν ακολουθώ τον ίδιο δρόμο. Δεν τρώω με τον ίδιο τρόπο, δεν απαντάω στο τηλέφωνο με τον ίδιο τρόπο. Δεν ψάχνω για την τέλεια ρουτίνα γιατί ξέρω ότι θα την αλλάξω αύριο. Σπάω τα μοτίβα για να μη με σπάσουν. Για να μη σπάσω άλλους ανθρώπους" καταλήγει. 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/21548-to-mystiko-gia-na-meneis-panta-erotevmeni-me-ti-zoi