Είναι στο Κουκάκι - τα εγκαίνιά του έγιναν με πολλούς γνωστούς υποστηρικτές της...


Εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα ActionAid στην Ελλάδα. Το κατάστημα βρίσκεται στη Βεΐκου 2, στο Κουκάκι, και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ενισχύουν το έργο της διεθνούς οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Στο κατάστημα οι επισκέπτες θα βρουν όλα τα προϊόντα που διατίθενται ήδη μέσω του eshop της ActionAid αλλά και πολλά περισσότερα: μια μεγάλη γκάμα από T-shirts unisex, γυναικεία και παιδικά, ρούχα βρεφικά, αξεσουάρ, καλλυντικά, βιβλία και τρόφιμα Fair Trade, αλλά και Ελλήνων παραγωγών. Μοντέρνα σχέδια και πρωτότυπα δώρα περιμένουν κάθε επισκέπτη. 

Οι σειρές προϊόντων Fair Trade και των ελλήνων παραγωγών θα εμπλουτιστούν και οι επισκέπτες του καταστήματος θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ορισμένες από τις λιχουδιές πριν τις αγοράσουν. Μεγάλη ποικιλία από υπέροχες μαρμελάδες, αγνό μέλι, σάλτσες και σοκολάτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο θα διατίθενται στα ράφια του καταστήματος ActionAid. 

Το κατάστημα της ActionAid βρίσκεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν το κατάστημα του Fair Trade. Oι ώρες λειτουργίας του είναι: Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 11.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ., Τετάρτη 11.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ., Σάββατο 10.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ. και Δευτέρα κλειστά.

Στα εγκαίνια του καταστήματος βρέθηκαν εκατοντάδες εθελοντές και υποστηρικτές της ActionAid, μεταξύ των οποίων και οι Ναταλία Δραγούμη, Άλεξ Κάβδας και Παναγιώτης Μπουγιούρης. Η Ναταλία Δραγούμη δήλωσε: «Θα μπορούσα να σας περιγράψω όλα αυτά τα φανταστικά πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε από το κατάστημα: t-shirts, είδη τροφίμων δίκαιου εμπορίου, λαμπάδες, ποδιές μαγειρικής… Προτιμώ, όμως, να μιλήσω για αυτά που στηρίζετε με κάθε σας αγορά: καθαρό νερό για ολόκληρα χωρά, σχολεία σε απομακρυσμένα χωριά της Αφρικής, στήριξη κακοποιημένων γυναικών».