Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό.


Μετά την μεγάλη επιτυχία των Ψηφιακών Business Days, το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας παρουσιάζει τη νέα ψηφιακή εκδήλωση, τα Μονοπάτια Σταδιοδρομίας, ως μια ακόμα απάντηση στα νέα δεδομένα της COVID-19 εποχής. Από τον πλέον καταξιωμένο θεσμό για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, δίνεται ακόμα μια δυνατότητα ενημέρωσης και υποστήριξης στους νέους  σε θέματα απασχόλησης και καριέρας.

Η ημερίδα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό, και παρουσία 100+ διακεκριμένων εισηγητών. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.monopatia-stadiodromias.org
Στόχος είναι η ενημέρωση των νέων για την πληθώρα επαγγελματικών επιλογών που τους προσφέρει το τμήμα στο οποίο φοιτούν ή έχουν φοιτήσει. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν 11 τμήματα από διάφορα πανεπιστήμια όπως στατιστικής και μαθηματικών, marketing, ηλεκτρολόγων μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών, χημικών μηχανικών, χημικών, φαρμακευτικής, πληροφορικής,  χρηματοοικονομικών, ναυτιλιακών και διοίκησης επιχειρήσεων.

Μέσω διαδικτυακών πάνελ τα οποία θα αποτελούνται από καθηγητές πανεπιστημίων και ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες πτυχές και προοπτικές για την εξέλιξη της καριέρας τους.
Κάθε ομιλητής του πάνελ θα παρουσιάζει για το δικό του επαγγελματικό "μονοπάτι" ενώ μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Μια ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ψηφιακής ημερίδας είναι ότι οι περισσότεροι εισηγητές έχουν κι οι ίδιοι σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο του πάνελ.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν τρία πάνελ με τη συμμετοχή Διευθυντών Ανθρώπινου Δυναμικού πολύ σημαντικών εταιρειών με θέμα το τι ζητάει η αγορά εργασίας και πώς οι νέοι μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα όσο φοιτούν ακόμα στο πανεπιστήμιο. Τέλος, θα παρουσιαστούν τα Κέντρα Καινοτομίας στην Ελλάδα τεσσάρων σημαντικών εταιρειών: Accenture, Cisco, Oracle και Pfizer.

Η ενημερωτική αυτή δράση διεξάγεται σε ψηφιακό περιβάλλον, με την επιμέλεια της οργανωτικής ομάδας του θεσμού και υπό την καθοδήγηση του κου Ιορδάνη Λαδόπουλου, π. Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ιδρυτή του Πανοράματος.

Με τον τόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία σε νέους φοιτητές και αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, να απολαύσουν μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία διάδρασης προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να ανακαλύψουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές

www.monopatia-stadiodromias.org