Από την Πέμπτη 5/10, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.


Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις μετεγγραφή σε άλλη σχολή, μπορείς να υποβάλεις τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση από τις 5/10 μέχρι τις 13/10. Όπως γράφει το alfavita.gr, στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις για μετεγγραφή και από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Για να υποβάλεις την αίτησή σου πρέπει να επισκεφτείς την ειδική εφαρμογή στη διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου).

Για την είσοδό σου στην εφαρμογή απαιτούνται το όνομα χρήστη (username) και ο κωδικός (password) που σου χορηγήθηκαν από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός σου για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτάς.  

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, υποβάλλονται αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφή έως και τις 31/10.

Οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή υποβάλλονται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Α. Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι), προς την Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Μετεγγραφών της παρ. 9 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015. Στην αίτηση επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις και συμπληρώνονται τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας του φοιτητή. Το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο στο παρακάτω συνημμένο αρχείο.

Η σχετική εγκύκλιος σε μορφή PDF

Η Αίτηση Κατ’ Εξαίρεση Μετεγγραφής σε μορφή PDF