Η σημαντική διάκριση του Δημήτρη Κυρσανίδη στο φετινό Red Bull Art of Motion

Όλες οι ανατροπές, οι νίκες και η σημαντική θέση που έλαβε ο «δικός» μας, Δημήτρης

Κείμενο: Κέλλυ Νόβακ

«Λένε ανήκω στη γενιά χωρίς μέλλον, το μέλλον χτίζεται, το μέλλον κερδίζεται ο αγώνας συνεχίζεται!», δήλωσε στην σελίδα του στο Instagram, ο «δικός» μας Δημήτρης Κυρσανίδης, μετά την μεγάλη του νίκη.


Είχε πολλές ανατροπές το φετινό Red Bull Art of Motion στην ειδυλλιακή Σαντορίνη!

Το outsider, Alexander Titarenko από την Ουκρανία, εκπλήσσει κριτές και θεατές και προσγειώνεται στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ένα από τα υψηλότερα σκορ στην ιστορία του διαγωνισμού.

7threbbullmotion_01.jpgAlexander Titarenko 

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό οι κορυφαίοι αθλητές του freerunning στον κόσμο, στρέφουν τα βλέμματα στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Ουκρανός Alexander Titarenko έκανε την ανατροπή, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του βάθρου με 418 βαθμούς, κερδίζοντας ταυτόχρονα το βραβείο για το Best Trick by CU. Στη 2η θέση ακολούθησε ο Nate Weston από την Αμερική, με τον Έλληνα Δημήτρη Κυρσανίδη να επανέρχεται στο βάθρο των νικητών, αυτή τη φορά στη 3η θέση. Best Female του διαγωνισμού, η Aleksandra Shevchenko από τη Ρωσία.

7threbbullmotion_02.jpgNate Weston  

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Ξεκίνησα ελπίζοντας απλά να προκριθώ στον Onsite Qualifier και ξαφνικά όλος ο κόσμος μου έδινε συγχαρητήρια για τη φετινή μου νίκη. Είναι τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Είμαι απλά συγκλονισμένος!» λέει ο Alexander.

Οι 18 αθλητές, που απαθανατίστηκαν από την CANON, πρωτοπόρα στο χώρο της απεικόνισης,  παρουσίασαν περίπλοκα tricks, flips και εντυπωσιακά άλματα, στην προσπάθεια τους να βρεθούν στο μεγάλο Τελικό.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι και πάλι μεταξύ των πρώτων. Ήταν πολύ δύσκολο, καθώς το επίπεδο ανεβαίνει κάθε χρονιά και είμαι ευγνώμων που ολοκλήρωσα το run μου όπως το είχα φανταστεί», αναφέρει το καμάρι της Ελλάδας, Δημήτρης Κυρσανίδης.

Η Σαντορίνη χτύπησε για 7η χρονιά στους ρυθμούς του Red Bull Art of Motion και συγκέντρωσε την παγκόσμια elite του freerunning από 13 διαφορετικές χώρες, μπροστά σε περισσότερους από 2.500 θεατές που παρακολούθησαν από απόσταση αναπνοής το ιπτάμενο υπερθέαμα. 

 

Αποτελέσματα Red Bull Art of Motion 2017

1.Alexander Titarenko (UKR) 418 βαθμοί, 2. Nate Weston (USA) 386 βαθμοί, 3. Dimitris Kyrsanidis (GRE) 384 βαθμοί, 4. Calen Chan (USA) 346 βαθμοί, 5. Pedro Salgado (POR) 330 βαθμοί, 6. Valtteri Luoma Aho (FIN) 309 βαθμοί