Mε ένα εκρηκτικό μείγμα  για 2η χρονιά


 

Mε ένα εκρηκτικό μείγμα  για 2η χρονιά

 

Η διοργάνωση που τράβηξε τα βλέμματα όλων των φίλων του αθλητισμού και χάρισε μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά στο γεμάτο ενέργεια ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (07-09/10).

 

Η πρώτη ανακοίνωση για την σπουδαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Santorini Experience» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, με κινηματογραφικό τρόπο στις Gold Class αίθουσες των Village Cinemas του The Mall Athens.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε δύο παράλληλες προβολές του βίντεο – ντοκιμαντέρ της διοργάνωσης, από την περσινή χρονιά (όπως ακριβώς προβλήθηκε σε περισσότερα από 1.600.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα και το εξωτερικό), σε δημοσιογράφους και ανώτατα στελέχη εταιρειών, καθώς και χαιρετισμούς από τους πρεσβευτές και εκπροσώπους της διοργάνωσης.

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι φετινές δράσεις του «Santorini Experience» που περιλαμβάνουν τα αθλήματα της κολύμβησης και του τρεξίματος, καθώς και οι αντίστοιχοι συντελεστές και πρεσβευτές της. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι η διοργάνωση τίθεται υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αγώνισμα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, σηματοδοτώντας την σπουδαιότητα και επισημότητα του «Santorini Experience», όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

 

Το στοιχείο της εξωστρέφειας και της διεθνούς προβολής, αποδόθηκε και σε μια ακόμα συνεργασία «έκπληξη» που έκρυβε η εν λόγω εκδήλωση. 

Το κανάλι FOX Sports της FOX Networks Group, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο σε διείσδυση συνδρομητικής βάσης, διάθεσης και προβολής αθλητικού περιεχομένου, αναλαμβάνει φέτος ως Official Broadcaster τη μετάδοση του sports documentary «Santorini Experience». To sports documentary θα μεταφέρει μοναδικές εικόνες αθλητικού τουρισμού από τη Σαντορίνη, σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports.

 

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Την κολυμβητική διαδρομή έχει σχεδιάσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακά & Παγκόσμια μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος, ενώ σπουδαία ονόματα της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, μαζί με μια πλειάδα κορυφαίων αθλητών κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης θα λάβουν και φέτος μέρος στο «Santorini Experience».  

 

 

Αντίστοιχα, φέτος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες διαδρομές τρεξίματος στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με θέα την Καλντέρα. Τις διαδρομές έχει σχεδιάσει για φέτος ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος, υπεύθυνος της All About Running και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στο τρέξιμο, Νίκος Πολιάς.