Το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης γέμισε για ακόμα μια φορά χρώματα, ζωή και κέφι


Στο γνωστό πια πανηγυρικό κλίμα και με σύμμαχο έναν ιδανικό για την περίσταση καιρό, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 3ος Δρόμος Σέιχ Σου, την Κυριακή 4/5/2014. Το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης γέμισε για ακόμα μια φορά χρώματα, ζωή και κέφι καθώς περισσότεροι από 600 δρομείς όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης που διοργανώνει τους δύο αγώνες 4 και 16,5 χλμ, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη και υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στον αγώνα των 16,5 χλμ, νικητές αναδείχτηκαν ο Βλαδίμηρος Ζάνεβ (ΜΑΣ Αετός) με χρόνο 01:06:22 και η Χριστίνα Δέσκου (Γ.Σ. Ηρακλής) με νέο ρεκόρ διαδρομής 01:19:04. Στους άντρες, δεύτερος αναδείχτηκε ο Γιάννης Κρέκας (Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης) με χρόνο 01:07:06 και τρίτος ο Γιώργος Τσακιρίδης (Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης – Kasimis Training) με χρόνο 1:07:48. Στις γυναίκες, δεύτερη τερμάτισε η Έφη Παπαδοπούλου (Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης) σε 01:21:02 και τρίτη η Τάνια Τριανταφύλλου (Ο.Α.Λ.Θ.) σε 1:23:50. Στον λαϊκό δρόμο των 4 χλμ, πρώτοι τερμάτισαν οι Μάρκος Δελεφέρης του ΚΕΘΕΑ Προμηθέας (19:16), Αλέξανδρος Παναγιώτου του Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης (19:35) και Ισαάκ Ζιάνος του ΜΕΑΣ Τρίτων (19:53) στους άντρες και οι Στέλλα Πανταζή του ΚΕΘΕΑ Προμηθέας (21:49), Χριστίνα Μπογιατζή, Ανεξάρτητη (22:04) και Κρυσταλλία Αθανασοπούλου του ΣΕΒΑΣ Θεσσαλονίκης (24:37) στις γυναίκες. Και αυτή τη χρονιά εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις πολλών παιδιών που έλαβαν μέρος σε αυτόν. Δώρα για τους τρεις πρώτους άντρες και γυναίκες του αγώνα αυτού πρόσφερε το Performance Store. Αξιοσημείωτη ήταν και φέτος η συμμετοχή και στους δύο αγώνες των μελών του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη αλλά και των μελών του ΚΕΘΕΑ Προμηθέας που συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Τερματίζοντας δυναμικά και κεφάτα ως ξεχωριστοί αλλά ισότιμοι αθλητές, έδωσαν ξανά το μήνυμα πως, για τη ζωή του και το γέλιο του, πρέπει κανείς να αγωνίζεται αδιάλειπτα με πείσμα και όλη του τη δύναμη.

Βασικός στόχος του Σ.Δ.Υ.Θ. είναι, μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, να γνωρίσει σε όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τη μαγεία του μαζικού αθλητισμού και τις ομορφιές τους περιαστικού δάσους της πόλης και να τους εξοικειώσει με τις προκλήσεις του ορεινού τρεξίματος. Γι’ αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητο η συμμετοχή στον λαϊκό δρόμο να είναι δωρεάν. Στον αγώνα των 16,5 χλμ. υπήρξε ένα συμβολικό αντίτιμο, 50% εκ του οποίου θα παραχωρηθεί από τον Σ.Δ.Υ.Θ. σε Οργάνωση Κοινωνικής Δράσης, εκ μέρους των δρομέων. Τις διάφορες παροχές των δύο αγώνων εξασφάλισαν με τις ευγενικές χορηγίες τους οι εταιρείες ΕΨΑ, Μασούτης και Οπτικά Κάρμεν. Την ενεργειακή υποστήριξη των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα ανέλαβε το Performance Store. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΤV100, εντυπωσιακά δε πλάνα από τις διάφορες φάσεις του αγώνα κατέγραψε η Adrenalini.TV. Ανεκτίμητη ήταν φυσικά και η εθελοντική συμβολή δεκάδων μελών και φίλων του ΣΔΥΘ και των οικογενειών τους, μελών του ΚΕΘΕΑ, των Διασωστών της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσσαλονίκης, και του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πανοράματος, οι οποίοι συνεργάστηκαν αρμονικά, αποτελεσματικά και με ζήλο εξασφαλίζοντας την άψογη έκβαση του αγώνα, από πλευράς τόσο οργάνωσης όσο και ασφάλειας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς τους συνεργαζόμενους φορείς, τον Σύλλογο Αυτισμός – Ελπίδα, τον Σύλλογο Ελλάδας Συνδρόμου Down, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου, τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αλλάζω» και όσους στήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν στην οργανωτική της επιτυχία. Επίσης την εταιρεία ChronoSystems που διενήργησε την ηλεκτρονική χρονομέτρηση για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία, ώστε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστες ώρες και, φυσικά, όλους τους αθλητές που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τον Δρόμο Σέιχ Σου και τον έχουν ήδη καθιερώσει ως ένα αγαπημένο ετήσιο δρομικό ραντεβού της πόλης μας.

Τα αποτελέσματα του αγώνα των 16,5 χλμ παρατίθενται αναλυτικά στην ηλεκτρονική σελίδα του Σ.Δ.Υ.Θ: www.sdyth.gr