Ο λόγος για το “Run Matala”, μια διοργάνωση που φιλοδοξεί φέτος να συνδυάσει δύο αθλητικά γεγονότα με το ετήσιο street painting και τη “μουσική του δρόμου” που ζωντανεύουν κάθε χρόνο στα Μάταλα και προετοιμάζουν την περιοχή για το μεγάλο Φεστιβάλ των Ματάλων.


Τρέχουμε στα Μάταλα! 44 χρόνια μετά την θρυλική περίοδο των hippies και 4 χιλιετηρίδες μετά απο την χρυσή εποχή της Φαιστού, ένα νέο γεγονός, ανοιχτό σε όλους, έρχεται στις 15 Ιουνίου, να ενώσει τα μεγάλα πολιτιστικά κέντρα της περιοχής, μέσα απο την διάδοση του αθλητισμού!

 

Ο λόγος για το “Run Matala”, μια διοργάνωση που φιλοδοξεί φέτος να συνδυάσει 2 αθλητικά γεγονότα, με το ετήσιο street painting και τη “μουσική του δρόμου” που ζωντανεύουν κάθε χρόνο στα Μάταλα και προετοιμάζουν την περιοχή για το μεγάλο Φεστιβάλ των Ματάλων.

 

Ο δρόμος στα Μάταλα “Run Matala 2014”, είναι ένας αγώνας 11 χιλιομέτρων, πάνω σε μια σχετικά εύκολη διαδρομή, όπου ξεκινώντας απο τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού και περνώντας μέσα απο τα γραφικά χωριά του Αγ. Ιωάννη, του Καμηλαρίου και των Πιτσιδίων, καταλήγει στα Μάταλα. Πέρα απο την μοναδική “ζόρικη” ανηφόρα του Καμηλαρίου, όπου σίγουρα θα δοκιμαστούν οι καλύτεροι αθλητές, η υπόλοιπη διαδρομή είναι ομαλή και άνετη, αποτελώντας μια ιδανική κυριακάτικη δραστηριότητα, για οποιον θελήσει να ξεφύγει λίγο απο την καθημερινότητα του. Με κίνητρο την καλά μελετημένη θεματολογία που μας ταξιδεύει στις εποχές των ανακτόρων, η διαδρομή αποτελεί ευκαιρία για όσους θελήσουν να βιώσουν με τον δικό τους τρόπο, την αίσθηση του αρχαίου μινωίτη, που τριγυρνούσε, πάνω στην πιο πολυσύχναστη εμπορική οδό που ένωνε για αιώνες τα τοπικά ανάκτορα με το μινωικό λιμάνι, μέσα απο τις φυσικές ομορφιές.

 

Ο δεύτερος δρόμος “Run for Fun”  είναι μια διαδρομή 3,5 χιλιομέτρων, που σκοπό έχει να διαδόσει το κίνητρο της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, προϊδεάζοντας ταυτόχρονα για την ανάλαφρη, μη ανταγωνιστική του διάθεση και προσκαλώντας όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, να βάλει τα “χίπικα” ρούχα και στολίδια του, να τρέξει, να περπατήσει και να χαρεί όπως οι παλιοί hippies, την διαδρομή απο τα Πιτσίδια έως τα Μάταλα!

 

Οι δύο δρόμοι, ξεκινώντας νωρίς στις 09.30, για να αποφευχθεί η πολλή ζέστη, θα καταλήγουν στα Μάταλα, όπου οι τερματίζοντες, θα μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα στο street painting και να απολαύσουν για την υπόλοιπη ημέρα, την δροσερή παραλία, υπο τις μουσικές μελωδίες και τα χρώματα του καλοκαιριού που θα πλημμυρίζουν την περιοχή.

 

Στο Run Matala μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε, χωρίς κόστος συμμετοχής, αρκεί να έχει εφοδιαστεί με θετική ενέργεια, καλοκαιρινή διάθεση και με καλή παρέα! Επομένως : ενεργοποιηθείτε σιγά σιγά,  οργανώστε το πρόγραμμα σας, ξυπνήστε νωρίς και ελάτε να ζήσετε την εμπειρία!

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δρομολόγια, ώρες δηλώσεις συμμετοχών και άλλα :

α) επισκεφτείτε την σελίδα της διοργάνωσης στο : https://www.facebook.com/runmatala

β) αποστείλετε e-mail στο :  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

γ) Τηλέφωνα : Οργανωτικά/Χορηγίες Πελαγία Παπαματθαιάκη 697 66 99 033, συντονισμός/Προβολή Γεώργιος Αποστολάκης 694 55 69 454