Μάστιγα οι κλέφτες ποδηλάτων σε όλο τον κόσμο. Μόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι "κάνουν φτερά" πάνω απο 1,5 εκατομμύριο ποδήλατα το χρόνο!


Η εταιρία Skylock από το Σαν Φρανσίσκο προτείνει κάτι που ίσως είναι οδηγός για το μέλλον και μια καλή λύση για την αποφυγή των κλοπών. 

Οι ιδρυτές της εταιρίας (Jack Al-kahwati και Gerardo Barroeta) μόνο τυχαίοι δεν είναι, μιας και έχουν θητεύσει σε εταιρίες όπως η Boeing και η Jawbone. Θα περιμένουμε λίγο ακόμα, όμως, μιας και το Skylock θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015.

Τι είναι το Skylock; To Skylock είναι μία πρωτοπόρα κλειδαριά ποδηλάτου που συνδέει τον ποδηλάτη με το ποδήλατό του όταν ο πρώτος είναι μακριά. Συνδέεται μέσω Wi-Fi και Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο σου, είναι touch-sensitive δηλαδή καταλαβαίνει όταν κάποιος προσπαθεί να παραβιάσει την κλειδαριά και σου στέλνει άμεση ειδοποίηση. Είναι κατασκευασμένη πάνω σε στρατιωτικά στάνταρ, πάρα πολύ ανθεκτική, ενώ στα μεγάλα συν ότι η μπαταρία φορτίζεται με τον ήλιο. Αν έχεις κάποιο ατύχημα, μπορεί να ειδοποιήσει τους συγγενείς και φίλους σου, μαζεύει data διαδρομών και πολλά ακόμα έξτρα στοιχεία (πχ μπορείς να την ξεκλειδώσεις από μακριά για να πάρει το ποδήλατο ένας φίλος σου, με τον ίδιο να είναι στο δίκτυο σου). Κλειδώνει και ξεκλειδώνει μέσα από το τηλέφωνό σου με ένα απλό touch, ενώ φυσικά η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο περνώντας τον συνδυασμό στην κλειδαριά.

Σαν πρώτη εικόνα, το Skylock φαντάζει απίστευτο! Θα περιμένουμε βέβαια για τη μέρα που θα κυκλοφορήσει. Υπομονή!

www.skylock.com 

{youtube}6gyLPjDakAc{/youtube}