Πάρε ένα ποδήλατο, φύγε για το αδύνατο!


Ψάχνεις έναν καλό λόγο για να πάρεις το ποδήλατο και να ξεχυθείς στο πλησιέστερο πάρκο ή δάσος; Οι επιστήμονες σου δίνουν δύο νέα οφέλη της ποδηλασίας που σίγουρα θα σε πείσουν!

#1: Βάζει φρένο στη νόσο του Πάρκινσον

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία έδειξε ότι οι ασθενείς που έπασχαν από τη Νόσο του Πάρκινσον (ακόμα και αν ήταν σε προχωρημένο στάδιο) κατάφεραν κάνοντας ποδήλατο να ξυπνήσουν τους μυς του σώματός τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειώσουν τα συμπτώματα της πάθησης και να παραμείνουν σε σταθερή κατάσταση.

#2: Σου δίνει χρόνια

Οι αθλητές ποδηλασίας έχουν το μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής σε σύγκριση με άλλους αθλητές. Αυτό υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sports Medicine. Είναι γεγονός ότι η άσκηση συνδέεται γενικά με καλύτερη υγεία και μακροζωία. Ωστόσο, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 834 επαγγελματίες ποδηλάτες, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη μορφή άσκησης είναι έξτρα ευεργετική. Μάλιστα, οι ερευνητές, αφού συνέκριναν την ποιότητα ζωής τους και την θνησιμότητα των ποδηλατών σε σχέση με άλλους αθλητές, διαπίστωσαν ότι οι πρώτοι ζουν 17% έως περισσότερο!

Έτοιμη για ορθοπεταλίες;  Ξεκίνα με τα απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ!

1. Διάλεξε ένα ειδικό ποδηλατικό κολάν το οποίο αποβάλει τον ιδρώτα ενώ ταυτόχρονα αφήνει το δέρμα σου να αναπνέει.

2. Μην ξεχνάς τα γυαλιά ηλίου σου – θα προστατέψουν τα μάτια σου  από  την ηλιακή ακτινοβολία.

3. Βάλε τα σωστά αθλητικά. Το κατάλληλο ζευγάρι θα σου επιτρέψει να γυμναστείς πιο αποδοτικά. 

 

Πηγή: Allyou.gr/Φύλλις Νικολάου