Διαβάστε τι έγινε το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαΐου


Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ διοργάνωσε με επιτυχία το Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ΜΤΒ το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαΐου 2014.

Το Σάββατο οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην Φλώρινα με την συνεργασία του Δήμου Φλώρινας, της περιφερειακής ενότητας Ν.Φλώρινας και την συμπαράσταση του τοπικού Συλλόγου ΑΟ Φλώρινας.

Ενώ την Κυριακή οι αγώνες έγιναν στην Έδεσσα, με την συνεργασία του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Έδεσσας, τη ΔΗΚΕΔΕ και υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας.

Στους αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας πήραν μέρος συνολικά το διήμερο 180 αθλητές-τριες από τους Συλλόγους: ΑΣ ΑΡΗΣ, ΑΣΣΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, ΒΑΟ, ΠΟ ΒΕΛΟΣ, ΑΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ, ΑΠΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΑΟΚ, ΠΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, ΑΓΣ ΣΙΘΩΝ, ΑΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΣ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ. 

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες με έντονη νεροποντή για τους ποδηλάτες των μικρών κατηγοριών οι συμμετοχές στη Φλώρινα ξεπέρασαν τις 100. 

Ο χώρος του Ζωολογικού κήπου γέμισε ποδηλάτες, προπονητές, γονείς και φίλους του αθλήματος για να χειροκροτήσουν τους μικρούς πρωταγωνιστές-τριες. 

Σημαντική η παρουσία των κοριτσιών, δίνοντας βαθμολογικό ενδιαφέρον στους συλλόγους αφού συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες.

Τα μετάλλια (χρυσό-αργυρό-χάλκινο) στις πρώτες θέσεις ανά κατηγορία μοιράστηκαν:

 

ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ

1. Γόκτσης Χρ..-Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 2. Αγγελίδης Αλεξ.-ΑΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, 3. Καλογεράκης Γεωργ.-ΒΕΛΟΣ

ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1. Καπετανίδου Σοφία-ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 2. Πολατίδου Δέσπ.-ΦΛΩΡΙΝΑ, 3. Παναγιωτίδου Μαρ.-ΒΑΟ

ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ

1. Παυλίδης Δημ.-Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 2. Γεωργιάδης Νικ.-ΜΑΧΗΤΗΣ ΠΕΥΚΩΝ, 3. Γκόγκας Κων.-ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1. Μπάνου Φανή-ΒΕΛΟΣ, 2. Τίτα Νεφέλη (ΑΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ), 3. Ιωάννου Ελένη (ΑΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

1. Μαυρίδης Άγγελ.-ΒΕΛΟΣ, 2. Χαμουρτζιάδης Γεώργ.-ΒΑΟ 3. Λεκοβίτσης Οδυσ.-ΠΑΟΚ

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Ελευθεριάδου Αικατ.-ΒΕΛΟΣ, 2. Βάσσου Άννα-ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 3. Τάτλη Δήμητρα.-ΠΑΟΚ

Οι απονομές στους πρωταθλητές έγιναν επί τόπου από:

Τον εκπρόσωπο του Δήμου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα, την Αντιπρόεδρο της Ένωσης κ. Κάτια Δάκου, τον πρόεδρο Τ.Ε. κ. Θωμά Μήττα, τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Μπόσκο, το μέλος κ. Παναγιώτα Γαιγάνη και τον προπονητή Φλώρινας κ. Χρήστο Τίτα.

 

Το ραντεβού ανανεώθηκε την επόμενη μέρα στην πλατεία των μικρών καταρρακτών στην Έδεσσα με λίγο καλύτερες καιρικές συνθήκες αφού σύντομα η βροχή αντικαταστάθηκε από τον ήλιο για να διαγωνιστούν 80 περίπου αθλητές των μεγάλων κατηγοριών στο ΜΤΒ. 

Ο αγώνας ήταν μορφής cross country από σημείο σε σημείο σε μια πανέμορφη και άριστα σηματοδοτημένη διαδρομή, παράλληλα δε διεξήχθησαν και αγώνες open «Δρόμοι κερασιού 2014», συγκεντρώνοντας πολλούς φίλους του βουνού.


Τα μετάλλια (χρυσό-αργυρό-χάλκινο) στις πρώτες θέσεις ανά κατηγορία στο πρωτάθλημα μοιράστηκαν:

 

ΠΑΙΔΕΣ

1. Λινάρδος Νικ.-Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 2. Παπάζογλου Ιορδ.-ΒΕΛΟΣ, 3. Γκόγκας Γεωργ.-ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡ.

ΕΦΗΒΟΙ

1. Μεταλλίδης Χρήστος-ΒΕΛΟΣ, 2. Μπουκουβάλας Παν.-ΒΑΟ, 3. Γοτουχίδης Νικ.-ΑΣΣΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

1. Ιορδανίδης Αλεξ .- ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ, 2. Δουβεντίδης Δημ. - ΑΣΣΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, 3. Χορτομάρης Βας. – ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1.Πλεσιώτη Δήμητρα - ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 2. Βαρδανίδου Δόμνα - ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ, 3.Πομπιέρη Μάγδα - ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. 

ΜΑΣΤΕΡΣ 30+

1. Παπαιωάννου Βαγ.-ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ, 2. Σπυρίδης Γιάν.-ΒΕΛΟΣ, 3. Γεωργιάδης Λεων.-ΒΕΛΟΣ

ΜΑΣΤΕΡΣ 40+

1. Γεωργαλάς Ελ.-ΑΡΗΣ, 2. Αζας Δημ.-ΒΕΛΟΣ, 3. Γεωργιάδης Κων. - ΒΕΛΟΣ

Μετά το πέρας των αγώνων οι νικητές ανέβηκαν στο βάθρο χειροκροτούμενοι από όλους τους θεατές. Τις απονομές στους πρωταθλητές έκαναν: 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του «ΕΥ ΖΗΝ» κ. Μαρούλα Βλάχου Κατσάρα, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Κάτια Δάκου, ο ταμίας κ. Κώστας Τσορτσουκτσίδης.

 

Σημαντική η βοήθεια από τα μέλη του Συλλόγου ΑΟ Φλώρινας, της Τροχαίας Φλώρινας και των εθελοντών την πρώτη ημέρα των αγώνων και την επομένη σημαντική η βοήθεια από τα μέλη του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Έδεσσας, του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Έδεσσας 2011, του ιατρού κ. Θεόδωρου Φελέκη, ιδιαίτερα της Τροχαίας Έδεσσας και όλων των εθελοντών (40 άτομα), τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά που με την αμέριστη υποστήριξή τους βοήθησαν να διεξαχθούν οι αγώνες με επιτυχία.