Εκεί θα διεξαχθεί ο πρώτος marathon bike race, στις 8 Ιουνίου


Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) των αθλητών για τον Μαραθώνιο στην Δροσοπηγή. Την Κυριακή 8 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο πρώτος marathon bike race εκεί, με 57 χιλιόμετρα διαδρομής και 1.700 υψομετρικής ανάβασης.

 

Η συμμετοχή στις διοργανώσεις DrosopigiRace είναι  ελεύθερη για όλους (άνω των 18 ετών), ελεύθερα αθλούμενους καθώς και για αθλητές συλλόγων.

 

Λόγω του βαθμού δυσκολίας του αγώνα, οι διοργανωτές συμβουλεύουν - προτρέπουν όλους τους αθλητές που θα συμμετέχουν στο DrosopigiRace, να έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες τυπικές ιατρικές εξετάσεις (καρδιολογική εκτίμηση, αιματολογικός έλεγχος) που να πιστοποιούν την καταλληλότητα της υγείας τους.

 

Κατά την διεξαγωγή των αγώνων  Mountain Bike θα ισχύουν οι κανονισμοί της UCI. Όλοι οι συμμετέχοντες για να λάβουν κατάταξη είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν το σύνολο των χιλιομέτρων της διαδρομής που ορίζουν οι διοργανωτές.

 

Στον Marathon Bike Race θα υπάρξουν 3 σημεία τεχνικής υποστήριξης (service zones) στο 20km, 40km και 50,5km,  τα οποία είναι εξοπλισμένα με εργαλεία επισκευής ποδηλάτων. Για αναλώσιμα υλικά - ανταλλακτικά είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι αθλητές ή οι ομάδες τους.

 

Η τροφοδοσία - υδροδοσία των αθλητών θα γίνει σε 4 σταθμούς υποστήριξης (feed zones) στο 20km, 24km, 40km και 50,5km εκ των οποίων οι Ι και IV είναι αποκλειστικά σταθμοί υδροδοσίας.

 

* Στον Marathon Bike Race θα υπάρχει όριο χρόνου οι 4h00min στο 39km της διαδρομής. Οι αθλητές που θα σταματήσουν στο 39km λόγω κόπωσης ή εξαιτίας του ορίου χρόνου θα λάβουν κατάταξη με ποινή +3h00min επιπλέον στον χρόνο τους στα 39km και κατάταξη μετά τον  τελευταίο αθλητή που θα ολοκληρώσει το σύνολο των χιλιομέτρων (52,07km) του αγώνα.

 

Το κόστος συμμετοχής για τον Marathon Mountainbike Race είναι 5 ευρώ

 

Περισσότερα, στο www.sites.google.com/site/drosopigirace2011