Την Κυριακή 11 Μαϊου 2014.


O Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής "ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ", σε συνεργασία με τον Δ. Κομοτηνής, Δ. Μαρωνείας - Σαππών και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, διοργανώνουν ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ –ΕΦΗΒΩΝ και OPEN, με την επωνυμία "1ος Αναπτυξιακός Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Ελευθερίων Θράκης " την Κυριακή 11 Μαίου 2014.

 

Οι αγώνες είναι ανεξάρτητοι και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π και τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας–UCI.

 

Στους αγώνες επιτρέπεται η συμμετοχή εθνικών, continental, μεικτών ομάδων και σωματείων. Οι μετέχοντες στους αγώνες (αθλητές - συνοδοί) αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση για τυχόν ατύχημα, απώλεια, φθορά ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.

 

Η σύνθεση της κάθε ομάδας κατηγορίας Ανδρών Elite (κατόχων δελτίων Ε.Ο.Π. ή διεθνών) είναι: 5-10 αθλητές και 2 συνοδοί. Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών μέχρι την Παρασκευή 09 Μαίου 2014 ή ηλεκτρονικά στο ακόλουθο e-mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και στο fax 2531021385. Για τις OPEN κατηγορίες οι αθλητές-τριες παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 09 Μαίου 2014 συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Επίσης για την Open κατηγορία είναι απαραίτητη η συμπλήρωση έντυπης δήλωσης σχετικά με το ότι έχουν εξετασθεί από γιατρό και είναι υγιείς θα υπογραφεί με την παραλαβή αριθμών από την γραμματεία του αγώνα 30 λεπτά πριν την εκκίνηση.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Κυριακή 11 Μάιου 2014

 

"1ος Αναπτυξιακός Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Ελευθερίων Θράκης " -128.5 Km

 

Κομοτηνή - Φανάρι - Μέση - Παγούρια- Σιδηροχώρι- Αγ Θεόδωροι - Ξυλαγανή - Μαρώνεια - Παραλία Ιμέρου - Κομοτηνή.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:MEN-ELITE (Ανδρών - Εφήβων ) & OPEN 18+, 30+, 40+, 50+, Γυναικών. 09:00 Άφιξη αθλητών στον χώρο εκκίνησης

 

09:30 Λήξη εγγραφών στους αγωνες . 10:00 Εκκίνηση κατηγορίας MEN ELITE (Ανδρών - Εφήβων )-Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. 10:15 Εκκίνηση OPEN κατηγοριών – Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Τερματισμός Elite κατηγοριών - Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

 

Τερματισμός Open κατηγοριών - Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

 

14.45 Τελος αγωνα. 15:00. Απονομές σύμφωνα με την προκήρυξη

 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο στις 20:30 στο εντευκτήριο του ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής "ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ" Αποστόλου Σούζου 9 πλησίον του Δημαρχείου. Η παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων στο Τεχνικό Συνέδριο κρίνεται απαραίτητη. Κατά την διάρκειά του οι εκπρόσωποι των ομάδων, θα παραλάβουν φακέλους με τις λεπτομέρειες του αγώνα και τους αριθμούς των αθλητών. Επίσης στο τεχνικό συνέδριο μπορούν να παραβρεθούν και όσοι αθλητές των Οpen κατηγοριών, το επιθυμούν.

 

Η σειρά των αυτοκινήτων συνοδείας των ομάδων καθορίζεται με κλήρωση κατά τη διάρκεια του Τεχνικού Συνεδρίου των αρχηγών των ομάδων.

 

Οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες κάθε κατηγορίας είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν στο βάθρο με την επίσημη ενδυμασία της ομάδας τους για την καθιερωμένη απονομή επάθλων.

 

Για κάθε θέμα που θα προκύψει και που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή δεν προβλέφθηκε από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. θα αποφασίζει αμέσως η Αγωνόδικος Επιτροπή. Οι αποφάσεις της αγωνοδίκου επιτροπής είναι τελεσίδικες.

 

Έπαθλα - Βραβεύσεις

 

Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας βραβεύονται ως εξής: 1ος νικητής - κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.

 

2ος νικητής - αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.

 

3ος νικητής - χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.

 

Σημείωση: Στην κατηγορία Open θα υπάρξει ξεχωριστή βράβευση σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγοριοποίηση ως εξής:

 

Εφήβων

 

18+ (1996 και κάτω)

 

30 +(1984)

 

40 +(1974)

 

50 +(1964)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18+

 

Ειδικά χρηματικά έπαθλα για την κατηγορία Elite

 

1ος 700 €

 

2ος 250 €

 

3ος 100 €

 

Σπρίντ Ανάβασης με την ονομασία Λιανουρίδης

 

1ος 100 €

 

Ειδικά χρηματικά έπαθλα για την κατηγορία Οπεν

 

Γενική κατάταξη

 

1ος 300€

 

2ος 100€

 

3ος 50€

 

Σπριντ Ανάβασης

 

1ος 100€

 

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οπεν θα υπάρχουν χορηγοί δωροθετες.

 

Οικονομικοί Όροι ΜΕΝ-ELITE (Ανδρών - Εφήβων)

 

Ο σύλλογός μας με τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής, Δήμου Μαρώνειας Σαππών, της Περιφέρειας ΑΝ.Μ.Θ και των χορηγών μας θα καλύψει τμήμα τον εξόδων μετάβασης- διαμονής-διατροφής σε όλες τις ομάδες εκτός περιφερείας μας που θα προσκληθούν, από το βράδυ της 10.05.14 έως και το μεσημέρι της 11.05.14.

 

Οικονομικοί όροι Open κατηγοριών

 

Η συμμετοχή για τις κατηγορίες Open είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Επίσης θα προσφερθεί γεύμα για όλους του συμμετέχοντες μετά τον τερματισμό στη Κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα τροποποίησης του παρόντος κανονισμού, για λόγους ανωτέρας βίας. Σε κάθε περίπτωση η όποια αλλαγή θα καταστεί γνωστή στους συμμετέχοντες και τους αρχηγούς των ομάδων, εγκαίρως. Με τη συμμετοχή τους οι αθλητές αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και μετέχουν με προσωπική τους ευθύνη.

 

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους:

 

Γκογκότσης Κυριάκος : Πρόεδρος Π.Σ.Κ. "ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ" 6974 745431

 

Ξαγοράρης Γεράσιμος : Οργανωτικός Διευθύντής 6848 367887

 

Μπακάλμπασης Χαράλαμπος : Τεχνικός Διευθυντής 6945 157155