Όλες οι λεπτομέρειες της προκήρυξης


Ο Ποδηλατικός Γυµναστικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία µε το Δήµο Αγιάς και το κατάστηµα Dr.Bike διοργανώνουν διασυλλογικό και Open αγώνα Downhill. Όσον αφορά τον αγώνα Open είναι εντεταγµένος στο 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2014, ως ο τέταρτος από τους οκτώ αγώνες του κυπέλλου. 

Ηµεροµηνία: 8 Ιουνίου 2014, ηµέρα Κυριακή και ώρα 9:00πµ. 

Διαδροµή / περιοχή εκκίνησης - τερµατισµού: Η Γραµµατεία των αγώνων θα βρίσκεται στη θέση Αριόπρινο στη περιοχή Στοµίου. Στο ίδιο σηµείο θα γίνεται και η συγκέντρωση των αθλητών για τη µεταφορά προς την εκκίνηση. Η διαδροµή θα είναι σηµατοδοτηµένη και όσο το δυνατόν ασφαλής για τους συµµετέχοντες. Σε περίπτωση ανάγκης, ο οργανωτής µπορεί να τροποποιήσει τη διαδροµή, µέχρι και την έναρξη της επίσηµης προπόνησης. 

Κανονισµοί: Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύµφωνα µε τους κανονισµούς της Ελληνικής Οµοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) και τους ειδικούς κανονισµούς του Πανελληνίου Κυπέλλου, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές. 

Κατηγορίες: Οι συµµετέχοντες θα χωριστούν στις παρακάτω αγωνιστικές κατηγορίες: 

• Άνδρες, Έφηβοι, Γυναίκες (µε δελτίο Ε.Ο.Π) 

• Open (µε τις εξής υποκατηγορίες): 

o Junior (γεννηµένοι 1996 – 2002) 

o Elite (γεννηµένοι 1995 – 1985) 

o Masters (γεννηµένοι 1975 – 1984) 

o Veterans (γεννηµένοι 1974 και πριν) 

o Γυναίκες (όλες οι ηλικίες) 

 

Αγώνισµα: DH µε την εξής διάρθρωση: 

• Κατατακτήριος Αγώνας Χρονοµέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από τον Οργανωτή) 

• Τελικός Αγώνας Χρονοµέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από την κατάταξη των αθλητών στους προκριµατικούς) 

• Για τους διασυλλογικούς αγώνες, η συµµετοχή και στους δύο γύρους (προκριµατικό και τελικό) είναι υποχρεωτική. Για τους αγώνες ΟΠΕΝ, θα προκριθούν οι 80 καλύτεροι της κοινής γενικής κατάταξης του πρώτου αγώνα χρονοµέτρησης. 

 

Εξοπλισµός: 

• Οι προδιαγραφές του κατάλληλου για το DH εξοπλισµού προστασίας και ένδυσης, όπως αναφέρεται στους κανονισµούς της ΕΟΠ (κράνος κλειστού τύπου Full Face, επιγονατίδες, επαγκωνίδες και προστατευτικό θώρακα), µε κίνδυνο άρνησης εκκίνησης σε περίπτωση µη συµµόρφωσης. 

 

Ποδηλατικός Γυµναστικός Σύλλογος Λάρισας 

5ο χλµ Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου ΤΘ.3030 ΤΚ.41500, 

τηλ: 2410283111 φαξ: 2410283113 

www.podilatikos.gr email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

  

Πρόγραµµα αγώνων: 

 

Σάββατο 7/6/2014 

• 10.00 – 11.00 Επιθεώρηση διαδροµής (πεζή) 

• 11.00 – 16.00 Λειτουργία Γραµµατείας για παραλαβή των αριθµών. 

• 11.00 – 16.00 Ελεύθερες Δοκιµές από τους συµµετέχοντες (υποχρεωτικά αριθµός αγώνα στα ποδήλατα) 

 

Κυριακή 8/6/2014 

• 08.00 Άνοιγµα Γραµµατείας 

• 09.00 Επίσηµη προπόνηση όλων των κατηγοριών (υποχρεωτικά 2 προσπάθειες από όλους, µε άρνηση εκκίνησης στο κατατακτήριο γύρο εφόσον δεν πραγµατοποιηθούν) 

• 11.00 Τέλος επίσηµης προπόνησης 

• 12.00 Πρώτη χρονοµετρηµένη κατάβαση (κατατακτήριος) 

• 15.00 Δεύτερη χρονοµετρηµένη κατάβαση (τελικός) 

• 18.00 Απονοµές στο χώρο τερµατισµού 

 

Οι απονοµές θα πραγµατοποιηθούν µε τη λήξη των αγώνων. 

Το πρόγραµµα τόσο των αγώνων όσο και τις επίσηµης προπόνησης µπορεί να τροποποιηθεί λόγω έκτακτης ανάγκης µε τη σύµφωνη γνώµη του Οργανωτή και του Αλυτάρχη των αγώνων. 

 

Έπαθλα: Κύπελλο στον νικητή κάθε κατηγορίας διασυλλογικού και Οπεν µετάλλια-διπλώµατα στους τρεις πρώτους. Στον διασυλλογικό αγώνα, θα υπάρξουν οικονοµικά πριµ στους τρεις πρώτους ποδηλάτες (βάση χρόνου τελικών, ανεξαρτήτου κατηγορίας πλην Οπεν), ως εξής: 1ος 100€, 2ος 50€ και 3ος 30€. Τα χρήµατα θα δοθούν µετά τη λήξη του αγώνα κατά τη διάρκεια των απονοµών. 

Αποτελέσµατα: Τα επίσηµα αποτελέσµατα, θα ανακοινωθούν στο χώρο της Γραµµατείας Αγώνων µε το πέρας των αγώνων, θα αποσταλούν µε e-mail στις συµµετέχουσες οµάδες, ενώ θα αναρτηθούν την επόµενη του αγώνα στις σχετικές µε τη διοργάνωση, ιστοσελίδες. 

Δηλώσεις συµµετοχής – παράβολο – καλύψεις: Οι δηλώσεις συµµετοχής που αφορούν σωµατεία µέλη της Ε.Ο.Π, θα γίνονται σε έγγραφο των σωµατείων τους, όπου θα αναγράφεται το ονοµατεπώνυµο, ο αριθµός δελτίου, το έτος γέννησης και η κατηγορία (µία από τις τρεις προαναφερόµενες, στις οποίες εµπίπτει ο συµµετέχων, σύµφωνα µε το αγωνιστικό του δελτίο). 

Για τους αθλητές χωρίς δελτίο Ε.Ο.Π (ΟΠΕΝ), υποχρεωτική συµπλήρωση της σχετικής φόρµας συµµετοχής όπως αυτή επισυνάπτεται. Προκειµένου για συµµετοχές, γεννηµένους το 1996 και µετά απαιτείται και η έγγραφη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεµόνα. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΚΤΕΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ 4/6/2014 στη διεύθυνση e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Fax: 2410283113 

Το παράβολο συµµετοχής ορίζεται στα 25€ 

Το αντίτιµο καταβάλλεται στον Τραπεζικό Λογαριασµό 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR90 0171 2540 0062 5401 0109 756  Ποδηλατικός Γυµναστικός Σύλλογος Λάρισας 

Όσοι καταθέσουν µέσω IBAN θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι τα έξοδα.

Σε περίπτωση οµαδικής καταβολής παραβόλου, θα αναφέρεται το όνοµα της οµάδας µαζί µε την κατάθεση. 

 

Καθυστερηµένες εγγραφές (πέραν της λήξεως των δηλώσεων συµµετοχών) θα υπάρχει δυνατότητα συµµετοχής για ορισµένο αριθµό, µε δήλωση στη γραµµατεία µέχρι την παραµονή του αγώνα στις 16.00 µε την επιπλέον επιβάρυνση των 10€. 

 

Λεπτοµέρειες: Έγκυρες συµµετοχές µόνο όσοι έχουν συµπληρώσει πλήρως τη σχετική φόρµα συµµετοχής και έχουν καταβάλλει το αντίστοιχο παράβολο συµµετοχής. Επιστροφή χρηµάτων λόγω ακύρωσης της συµµετοχής, τραυµατισµούς κλπ. δεν είναι δυνατή. Σε περίπτωση µαταίωσης της διοργάνωσης, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιµο συµµετοχής εντός 10 ηµερών, σε τραπεζικό λογαριασµό κάθε συµµετέχοντα. 

Προπονήσεις στη πίστα αγώνων (επιπλέον της επίσηµης προπόνησης): 

Θα είναι έτοιµη και σηµατοδοτηµένη από την 31/5/2014 για προπόνηση µε ευθύνη των συµµετεχόντων. 

Πληροφορίες για τους αγώνες: Θα υπάρχει συνεχής ενηµέρωση για προσφορές ξενοδοχείων και εστιατορίων.