Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, αρκετά τεχνικά μονοπάτια και άσφαλτο...


Αγώνα ορεινής ποδηλασίας (δύο διαδρομών, μια 40 χιλ. και μια 25 χιλ.) διοργανώνει την Κυριακή 4 Μαΐου ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Έδεσσας, τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας. Ολοι αυτοί καλούν τους φίλους του ποδηλάτου και του βουνού να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την καταπράσινη  Έδεσσα.

Pixel

Παράλληλα στην ίδια διαδρομή θα διεξαχθεί και το Πρωτάθλημα Μακεδονίας - Θράκης Ορεινής Ποδηλασίας – ΜΤΒ, στις κατηγορίες Ανδρών – Εφήβων – Παίδων – Γυναικών – Νεανίδων – Μάστερς που διοργανώνει Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ

Κυριακή 4 Μαΐου 2014 αγώνας ΜΤΒ και ώρα εκκίνησης 11:00 π.μ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Εκκίνηση και τερματισμός: Πεζόδρομος – Πλατεία μικρών καταρρακτών Έδεσσας. Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 40χιλ με υψομετρική  διαφορά 1540μ περίπου στη μεγάλη διαδρομή και 25χιλ με 1000μ περίπου υψομετρικά η μικρή. Οι διαδρομές μέχρι το 21ο χιλ. είναι κοινές όπου και χωρίζουν για να κατευθυνθεί η δεύτερη προς τον τερματισμό.

Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, αρκετά τεχνικά μονοπάτια και άσφαλτο (περίπου 1,5χιλ.). Η διαδρομή ξεκινά κατηφορικά περνώντας από το καλντερίμι  των εργατών του Κανναβουργείου – ανάμνηση της πάλαι ποτέ βιομηχανικής ανάπτυξης της Έδεσσας. Φτάνοντας στους πρόποδες του βράχου περιδιαβαίνει τα τείχη και τις πύλες της Αρχαίας πόλης,  που ιδρύθηκε από τον Κάρανο. Μετά το πέρασμα δίπλα στην Μονή Αγ. Τριάδος  φτάνει στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής, στη γέφυρα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του ποταμού Εδεσσαίου. Αφού συναντήσουμε τα ανασκαφικά ευρήματα της αρχαίας Εγνατίας, την ακολουθούμε νοητά και ανηφορίζουμε, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την θέα της πόλης των Καταρρακτών από τα ανατολικά. Η ανάβαση συνεχίζει στο μονοπάτι  μετά το Δ.Δ Εκκλησιοχωρίου, όπου περιδιαβαίνουμε  το δάσος πάρκο «606», φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μέσα από αλλεπάλληλα φυλλοσκέπαστα μονοπάτια στο 21ο χιλ. χωρίζει στη μεγάλη που αλλάζει κατεύθυνση προς το χωριό Λύκοι, και στη μικρή που κατευθύνεται προς την πόλη της Έδεσσας και στον τερματισμό. Η μεγάλη διαδρομή μετά την περιοχή των Λύκων κατεβαίνει και  περνάει από την περιοχή «9 ποτάμια» όπου περνάμε διαδοχικά 9 ποταμάκια για να ανεβεί ξανά στους λόφους ΒΔ της Έδεσσας. Τελευταία κατηφόρα και τερματισμός στην πόλη της Έδεσσας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης,

Α) στη φόρμα

Β) στο blog  http://dromoikerasiou.blogspot.gr/

Γ) στέλνοντας την επισυναπτόμενη Δήλωση στο mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δ) δηλώνοντας στα τηλ. 6945770475, 6977355340.

Εγγραφές θα γίνονται και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση. Κόστος Συμμετοχής 10 ευρώ

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ

Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, μετάλλιο, δίπλωμα.

2ος και 3ος μετάλλιο, δίπλωμα

4ος 5ος 6ος δίπλωμα.

 

Επίσης θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ στην ομάδα – σύλλογο με πάνω από 3 αθλητές που θα έχει τις 3 καλύτερες θέσεις αθροιστικά στην διαδρομή των 40χιλ. Στο τέλος θα κεραστούν  στους αθλητές  τα καθιερωμένα σουβλάκια και πιτόγυρα όπως και τις άλλες χρονιές.

Συνεχής ενημέρωση στο:  http://dromoikerasiou.blogspot.gr/