Μας εκπροσώπησε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και παρουσίασε την πρωτοπόρα δουλειά της


Eco Biking είναι το όνομα της μαθητικής επιχείρησης του 10ου Γυμνασίου Ιλίου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Trade Fair 2014».

Για όγδοη συνεχή χρονιά, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων οργάνωσε δύο εμπορικές μαθητικές εκθέσεις Trade Fairs σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις εκθέσεις αυτές έλαβαν μέρος όλες οι μαθητικές ομάδες από γυμνάσια και λύκεια της χώρας που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ανάμεσα σε 51 συνολικά μαθητικές επιχειρήσεις, η ομάδα από το Ίλιον ξεχώρισε και εκπροσώπησε τη χώρα μας στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό JA-YE Europe και JA-Young Entrepreneurs Israel Trade Fair, που διεξήχθη στη Χάιφα του Ισραήλ, μεταξύ 2 και 4 Απριλίου 2014. 

Η ομάδα παρουσίασε δύο καινοτομικά προϊόντα για όσους λατρεύουν το ποδήλατο: την πλατφόρμα Easy Riding Kit (E.R.K.), η οποία τοποθετείται σε ποδήλατα και παρέχει θέσεις για μίνι εργαλεία/αξεσουάρ για τον ποδηλάτη, όπως ράδιο / κλειδιά, θέση για αναψυκτικό, θήκη για κινητό, καθώς και μία μπλούζα με φωτιστικό led στην πλάτη (με δυνατότητα απόσπασης) για ασφαλή οδήγηση μέρα και νύχτα.

Το βραβείο της Καλύτερης Εταιρείας κατέκτησαν οι Αυστριακοί, με τη μαθητική εταιρεία «Leve». Εκείνοι παρουσίασαν το αναψυκτικό «Levendrink», κατασκευασμένο από τριαντάφυλλο, ιβίσκο, λεμόνι και τζίντζερ.