Tην Κυριακή 13 Απριλίου...

 

 


 

Το τμήμα αθλητικών – αγωνιστικών δραστηριοτήτων του γυμναστηρίου ΠΡΟΤΥΠΟ ΡΑΦΗΝΑΣ – Γ. ΧΑΝΟΥΜΗΣ, με την συνεργασία του Τάκη Μπαλάσκα – ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΙΚΟ και, υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, διοργανώνουν αγώνα ορεινής ποδηλασίας στο ΟΧΥΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.

 

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-        08:15 – 09:30πμ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Α1 + Α2 + Α3 + Α4

-        10:00 – 11:15πμ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Α1 + Α2

-        11:45 – 13:00μμ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Α3 + Α4

-        13:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ Α1,Α2,Α3,Α4

-        13:30 – 14:00 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ FUN

-        14:30 – 15:15 ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ FUN

-        15:30 ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ FUN

 

Το ωριαίο πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τον αριθμό των τελικών συμμετοχών.

ΣΗΜ: Η διαδρομή θα είναι ανοικτή για προπόνηση από τις 08:00πμ μέχρι τις 09:00πμ την ημέρα του αγώνα και όλη την τελευταία βδομάδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στον αγώνα μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε είτε διαθέτει δελτίο αθλητού, είτε όχι αρκεί να γνωρίζει ορεινή ποδηλασία, να έχει το κατάλληλο επίπεδο φυσικής κατάστασης και το κατάλληλο ποδήλατο (mountain bike με μπροστινή ανάρτηση) με τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό (κατ ελάχιστο κράνος και γάντια). Το κράνος είναι υποχρεωτικό και κανένας αθλητής δεν θα πάρει εκκίνηση χωρίς κράνος. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 50 αθλητές ανά εκκίνηση (50 αθλητές Α1 & Α2, 50 αθλητές Α3 & Α4 και 50 αθλητές FUN).

Οι κατηγορίες διεξαγωγής του αγώνα είναι:

Α1 με ηλικία 18 – 29 ετών

Α2 με ηλικία 30 – 39 ετών

Α3 με ηλικία 40 – 49 ετών

Α4 με ηλικία 50 +

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

FUN με ηλικία 15+, άντρες και γυναίκες

Για την συμμετοχή ανηλίκου απαιτείτε υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα. Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να υπάρχουν 6 συμμετέχοντες αλλιώς η κατηγορία τους ενσωματώνετε με την μικρότερη ηλικιακά.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Ο αγώνας θα είναι μορφής CROSS COUNTRY XCC σε διαδρομή 4χλμ με θετική υψομετρική 100μ. Η διαδρομή θα είναι κλειστή με κορδέλα σήμανσης (δεξιά - αριστερά) και πινακίδες προειδοποίησης. Είναι κατά 70% – 80% μονοπάτι σε δασική πευκόφυτη περιοχή με «μαλακό» χώμα χωρίς πέτρα, με πολλές εναλλαγές σε απότομα ανηφορικά και κατηφορικά τμήματα. Η διάρκεια του αγώνα για τις κατηγορίες Α1,Α2,Α3 και Α4 είναι 75΄και για την FUN κατηγορία 45΄ άσχετα με τις στροφές. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος του αγώνα (75΄ή 45΄)τερματίζει ο πρώτος αθλητής και μετά τερματίζουν όλοι οι υπόλοιποι άσχετα με τις στροφές που έχουν κάνει.  Το κριτήριο για την κατάταξη του κάθε αθλητή είναι οι στροφές που έχει συμπληρώσει και μετά ο χρόνος. Δεν ισχύει αποκλεισμός αθλητή σε περίπτωση ντουμπλαρίσματος (κλείσιμο στροφής ή στροφών) από άλλον αθλητή.

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα είναι ηλεκτρονική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ισχύουν οι κανονισμοί για αγώνες XCC. Για οτιδήποτε έκτακτο προκύψει θα αποφασίσουν επιτόπου οι υπεύθυνοι διεξαγωγής του αγώνα Γ. Χανούμης και Τ. Μπαλάσκας και ο υπεύθυνος κριτών. Ενστάσεις δεν γίνονται δεκτές.  Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες για την ευγενική συμπεριφορά τους καθώς για την δημιουργία και τήρηση κλίματος υγιούς συναγωνισμού και αθλητικής άμιλλας. Επισημαίνουμε ιδιαιτέρως την προσοχή σας σε ότι αφορά πτώσεις ή αργής κίνησης μέσα στην διαδρομή λόγω του ότι περιλαμβάνει πολλά στενά τμήματα. Παρακαλούμε σε τέτοιες περιπτώσεις να ελευθερώνετε άμεσα την διαδρομή για να διευκολύνετε την προσπέραση των πιο γρήγορων αθλητών έτσι ώστε να μην γίνει κάποιο ατύχημα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ – ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ

Θα οριστούν συγκεκριμένοι χώροι όπου θα μπορούν οι αθλητές να δέχονται βοήθεια από τρίτο πρόσωπο σε ότι αφορά την τεχνική βοήθεια και την υδροδοσία – τροφοδοσία τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο αθλητής θα ακυρώνετε.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η δήλωση συμμετοχής γίνετε μόνο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.protypo.com.gr εφόσον αποδεχτείτε την προκήρυξη και την υπεύθυνη δήλωση την οποία θα υπογράψετε στην γραμματεία πριν την εκκίνηση σας. Θα ενημερωθείτε για την ενεργοποίηση των δηλώσεων μέσω του site σε λίγες ημέρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 22:00μμ. Έγκυρη θεωρείτε κάθε δήλωση για την οποία έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20€ κατ΄ άτομο και περιλαμβάνει:
- το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα
- παροχή υδροδοσίας και τροφοδοσίας
- δώρα χορηγών
- ασφάλεια ατυχήματος
- chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης
- ταμπελάκι με τον αριθμό συμμετοχής
-  μετάλλιο τερματισμού
- φπα 23%

Το αντίτιμο συμμετοχής μπορεί να καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΝΟΥΜΗΣ – IBAN: GR0201107060000070674154154946 στο γυμναστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ Κωστή Παλαμά 3 Ραφήνα , 2294025841 και στο κατάστημα «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΙΚΟ» Κων. Παλαιολόγου 39 Χαλάνδρι, 2106819038. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα λόγο ανωτέρας βίας, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής ενώ σε περίπτωση ματαίωσης επιστρέφετε ολόκληρο σε διάστημα 30 ημερών.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Τις ώρες που ορίζει το πρόγραμμα θα γίνουν οι απονομές μαζί με κληρώσεις δώρων των χορηγών. Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και μετάλλια στους 4,5 και 6. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό  μετάλλιο συμμετοχής.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό του στο μπροστινό μέρος του τιμονιού.
Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

ΠΟΙΝΕΣ

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: 
- Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής.
- Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.
- Ρίψη απορριμμάτων.
- Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά.
- Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.
- Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ.
- Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ

Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή σε αγώνα σε ορεινό περιβάλλον.
Επίσης οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους σε αγώνα σε ορεινό περιβάλλον.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες σε ορεινό περιβάλλον καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.
Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον  συγκεκριμένο αγώνα. 
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.