Οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τεράστιες μπασκετικές προσωπικότητες τα τελευταία χρόνια


Οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τεράστιες μπασκετικές προσωπικότητες τα τελευταία χρόνια τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Παίκτες που έγραψαν με χρυσά γράμματα την δική τους ιστορία στο χώρο και τίμησαν τη γαλανόλευκη φανέλα σε κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε. Το στοίχημα μπάσκετ με την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση είναι κατά πολύ φτωχότερο. Γνωρίστε τα παιχνίδια στο site αυτό και μάθετε πως ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τη μετά Σπανούλη εποχή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δύσκολα θα παρελάσουν την ίδια περίοδο μπροστά μας παίκτες όπως ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης, ο Ζήσης ή ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης. Οι συγκεκριμένοι αθλητές υπήρξαν αρχηγοί στις ομάδες τους εντός και εκτός παρκέ. Υπήρξαν πρότυπα μίμησης για χιλιάδες παιδιά και έδειξαν τον δρόμο της προσφοράς μέσα από τον αθλητισμό.

Στον δρόμο που χάραξαν οι μεγάλοι αυτοί μπασκετμπολίστες κινείται και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA σε συνεργασία με τη Novibet προσφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την κοινή τους δράση “The GiANT Heart” ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Novibet προσφέρουν προσωρινή στέγη σε πυρόπληκτους των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Αττική. Μία σειρά από δράσης που ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το γεγονός ότι υπάρχει κοινωνική ευθύνη από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος.

basket
 
Η αποχώρηση από την ενεργό δράση

Γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1982 ο Βασίλης Σπανούλης έμελλε να συνδέσει το όνομά του με κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Ξεκίνησε από τη Λάρισα, συνεργάστηκε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο Μαρούσι για να καταλήξει ως μία από τις κορυφαίες μπασκετικές φυσιογνωμίες σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Στη διάρκεια της καριέρας του κατάφερε να πανηγυρίσει σχεδόν τα πάντα. Τίτλοι σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο ενώ οι ατομικές βραβεύσεις επιβεβαίωσαν όλους όσους πίστευαν στη σκληρή δουλειά του V Span εντός και εκτός παρκέ.

Η μεταπηδηση του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό δίχασε αρχικά τους φίλους των ερυθρολεύκων. Στο πέρασμα του χρόνου όμως αναδείχθηκε ηγέτης των Πειραιωτών καθιερώνοντας την ομάδα ανάμεσα στις κορυφαίες της Euroleague. Οι συνεχόμενοι τίτλοι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αλλά κυρίως η αυταπάρνησή του να υπηρετήσει τον Ολυμπιακό κάθε φορά που του ζητήθηκε έκαναν τον Βασίλη Σπανούλη τη σημαία της ομάδας.

Η επόμενη μέρα στον μπασκετικό Ολυμπιακό

Ο Kill Bill ανακοίνωσε το καλοκαίρι πως αποχωρεί από την ενεργό δράση. Ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να πέφτει από τα σύννεφα καθώς ο ίδιος ο Σπανούλης είχε αφήσει να εννοηθεί πως η τεράστια καριέρα του έφτανε στο τέλος της. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε το δύσκολο έργο να σχεδιάσει τον Ολυμπιακό της επόμενης ημέρας. Είχε την αποστολή να οδηγήσει την ομάδα στα βαθιά νερά της Euroleague και του ελληνικού πρωταθλήματος χωρίς τον για πολλά χρόνια ηγέτη της.  

Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός έχει μία ακόμα σημαία στον ιστό της. Ο Γιώργος Πρίντεζης ενδεχομένως για μία τελευταία σεζόν δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα συμμετέχει μετά από καιρό στο πρωτάθλημα της A1 Basket League και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα σαλόνια της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι θα στηριχτούν στον ενθουσιασμό των Σλούκα, Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Λαρεντζάκη θέλοντας να κατακτήσουν και πάλι την κορυφή. Οι προσθήκες των Τόμας Γουόκαπ, Τέιλορ Ντόρσεϊ και Μουσταφά Φαλ σίγουρα απογειώνουν το ρόστερ των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το γκάζι πατημένο στο πάτωμα. Οι πρώτες του εμφανίσεις γέμισαν με ελπίδα τους φίλους της ομάδας και έδωσαν το σύνθημα για την ερυθρόλευκη αντεπίθεση. Όλα αυτά βέβαια δεν σβήνουν την προσφορά του Βασίλη Σπανούλη όλα αυτά τα χρόνια. Οι εκδηλώσεις προς τιμή του συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για αρκετό ακόμα διάστημα.