Η Πολωνή αθλήτρια Alexandra Miroslaw είναι η ταχύτερη speed climber στον κόσμο και το βίντεο της αναρρίχησής της γίνεται viral χάρη στις εντυπωσιακές της επιδεξιότητες


Η Aleksandra Miroslaw τα τελευταία χρόνια έχει διαγράψει μία σταθερά ανοδική πορεία στο αγώνισμα της αναρρίχησης, όντας σήμερα η ταχύτερη speed climber στον κόσμο με διαφορά. Η ίδια φαίνεται πως πιστεύει ωστόσο ότι μπορεί να πάει ακόμα πιο γρήγορα, σπάζοντας όλα τα προηγούμενά της ρεκόρ!

https://www.instagram.com/p/Cj0QDg6DKqK/?utm_source=ig_web_copy_link

Η Miroslaw κατέρριψε για πρώτη φορά το ρεκόρ 6.99 δευτερολέπτων της Ρωσίδας Iulia Kapliina στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020, σταματώντας το ρολόι στα 6.84. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κύπελλου IFSC στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, η Πολωνή πρωταθλήτρια ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε σημειώσει η ίδια, με νέο της χρόνο τα 6,64 δευτερόλεπτα.

Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της, η αναρριχήτρια ανέβασε τον πήχη για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των προκριματικών Speed Climbing στο Σολτ Λέικ Σίτι, σταματώντας το ρολόι στα 6,53 δευτερόλεπτα και σημειώνοντας το τρίτο της παγκόσμιο ρεκόρ κατά σειρά.

Πρόσφατα, το βίντεο της εν λόγω αναρριχητικής της κούρσας ξανακυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας το διαδικτυακό κοινό άφωνο με τις δυνατότητες της που της έχουν χαρίσει επάξια τον τίτλο της «γυναίκας αράχνης». «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό ούτε οριζοντίως», σημειώνει χιουμοριστικά ένας θαυμαστής της κάτω από την ανάρτηση, η οποία έχει γίνει πλέον viral σε παγκόσμιο επίπεδο!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

https://www.instagram.com/reel/CiSt5wpIkoq/?utm_source=ig_web_copy_link

Μιλώντας στο Olympics.com μετά τη νίκη της η Miroslaw δήλωσε: «Ήμουν συγκεντρωμένη σε όλο τον αγώνα για να είμαι ακριβής και αυτό έπιασε τόπο. Είμαι χαρούμενη και περήφανη για τον εαυτό μου γιατί ήταν ίσως ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου, κάθε διαδρομή ήταν κάτω από 7 δευτερόλεπτα, οπότε ήταν φοβερό».