«Μια υπέροχη εκδοχή που ενισχύει το μήνυμα πολιτικών δικαιωμάτων που με ενέπνευσε να γράψω το τραγούδι εξαρχής», δήλωσε ο εμβληματικός καλλιτέχνης


Τη Beyoncé συνεχάρη ο Paul McCartney για τη δική της εκδοχή στο Blackbird”, κάνοντας λόγο για μια υπέροχη εκδοχή που ενισχύει το μήνυμα πολιτικών δικαιωμάτων που τον ενέπνευσε να γράψω το τραγούδι εξαρχής.

«Πιστεύω ότι η Beyoncé έκανε μια φανταστική εκδοχή και θα παρότρυνα οποιονδήποτε δεν το έχει ακούσει να το τσεκάρει. Θα το λατρέψετε», έγραψε ο McCartney σε Instagram post την Πέμπτη.

«Της μίλησα στο FaceTime και με ευχαρίστησε που το έγραψα και την άφησα να το κάνει. Της είπα ότι η απόλαυση ήταν όλη δική μου και ότι πίστευα ότι είχε δημιουργήσει μια killer εκδοχή του τραγουδιού. Όταν είδα το υλικό στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του '60 με τα μαύρα κορίτσια να απομακρύνονται από το σχολείο, το βρήκα σοκαριστικό και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ακόμα αυτές τις μέρες υπάρχουν μέρη όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Οτιδήποτε μπορεί να κάνει το τραγούδι μου και η υπέροχη εκδοχή της Beyoncé για να μειώσουν τη φυλετική ένταση θα ήταν υπέροχο και με κάνει πολύ περήφανο».

Ο McCartney έγραψε το “Blackbird” το 1968, εμπνευσμένος από το Little Rock Nine, την ομάδα μαύρων φοιτητών που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τη διακοπή του φυλετικού διαχωρισμού στην Αμερική. Το τραγούδι κυκλοφόρησε αργότερα στο White Album των Beatles.

Η εκδοχή της Beyoncé εμφανίζεται ως το δεύτερο κομμάτι στο ολοκαίνουριο COWBOY CARTER και περιλαμβάνει backing φωνητικά από τις Tanner Adell, Brittney Spencer, Tiera Kennedy και Reyna Roberts.

Η Melba Pattillo Beals, μέλος των Little Rock Nine, δήλωσε μάλιστα στο NPR ότι ελπίζει ότι η νέα εκδοχή της Beyoncé θα οδηγήσει σε μια ανανεωμένη εστίαση στα πολιτικά δικαιώματα. «Ο κόσμος αγνόησε το νόημα του τραγουδιού για πολύ καιρό», δήλωσε συγκεκριμένα. «Αλλά όταν μιλάει η Queen B, ο κόσμος θα ακούει. Και όταν οι άνθρωποι ακούνε, μπορεί να ανοίξουν το μυαλό τους στη συμπόνια για τις διαφορές».