Δείτε το επίσημο video clip του κομματιού που μόλις κυκλοφόρησε, με ακυκλοφόρητο αρχειακό υλικό των θρυλικών Σκαθαριών.


Μια ημέρα μετά την αποκάλυψη του «τελευταίου καινούριου» κομματιού των Beatles με τίτλο Now and Then”, κυκλοφόρησε και το επίσημο video clip του σε σκηνοθεσία του Peter Jackson. Ο οσκαρικός σκηνοθέτης – που δημιούργησε και τη σειρά ντοκιμαντέρ Get Back για το θρυλικό συγκρότημα – εργάστηκε για τις ανάγκες του μουσικού video με αρχειακό υλικό των θρυλικών Σκαθαριών, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα clip με χιουμοριστική διάθεση για το τραγούδι που απολαμβάνουμε σήμερα χάρη στη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε δηλώσεις του στον τύπο, ο Jackson – που δεν είχε σκηνοθετήσει ποτέ ξανά μουσικό video – αναφέρθηκε στον αρχικό δισταγμό του για το εν λόγω project. «Πίστευα ότι οι επόμενοι μήνες μου θα ήταν πολύ πιο διασκεδαστικοί αν αυτή η δύσκολη αποστολή ήταν πρόβλημα κάποιου άλλου και θα μπορούσα να είμαι όπως κάθε άλλος θαυμαστής των Beatles, απολαμβάνοντας τη νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα με την κυκλοφορία ενός νέου κομματιού των Beatles, με το μουσικό video αυτού». Ο ίδιος συνέχισε: «Το 1995, μου άρεσε ο παιδικός ενθουσιασμός που ένιωθα καθώς η κυκλοφορία του “Free Αs Α Bird” πλησίαζε».

Ο Jackson συνέχισε αναφέροντας ότι ανησυχούσε για την έλλειψη ακυκλοφόρητων πλάνων των Beatles από τη δεκαετία του '60, όπως και για το γεγονός ότι το κομμάτι δεν κυκλοφόρησε όσο οι ίδιοι ήταν ακόμα μαζί ως μπάντα. «Ένα μουσικό video των Beatles πρέπει να έχει υπέροχα πλάνα των Beatles στον πυρήνα του», επέμεινε. «Δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθούν ηθοποιοί ή CGI Beatles».

Ο Paul McCartney και ο Ringo Starr απάντησαν τραβώντας πλάνα των ίδιων όσο παίζουν το κομμάτι, ενώ η Apple Corps Ltd. αποκάλυψε πάνω από 14 ώρες ακυκλοφόρητων πλάνων από το 1995, όταν οι McCartney, Starr και George Harrison προσπάθησαν για πρώτη φορά να ηχογραφήσουν μαζί το "Now and Τhen". Επιπρόσθετα πλάνα δόθηκαν στον σκηνοθέτη, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου γνωστού πλάνου των Beatles, όπου φορούσαν δερμάτινα κοστούμια. «Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτό που φτιάξαμε και θα το λατρεύω για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Jackson.

Δείτε το επίσημο μουσικό video για το “Now and Then” εδώ: