Ξέχασε τελείως τα αγγλικά 


 

Ξέχασε τελείως τα αγγλικά 

 

 

22χρονος στην Αυστραλία ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος άρχισε να μιλάει κινεζικά όταν συνήλθε από το κώμα, ενώ είχε ξεχάσει εντελώς τα αγγλικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τη βρετανική Mirror αλλά και με αυστραλιανά δημοσιεύματα.  

 

 

Ο Ben McMahon ήταν σε κώμα για περισσότερο από μία εβδομάδα πριν ξυπνήσει και αρχίσει να εκστομίζει λέξεις που για τους υπόλοιπους δεν έβγαζαν νόημα. Όπως θυμάται ο ίδιος όταν ξύπνησε και είδε μια νοσοκόμα ασιατικής καταγωγής δίπλα του της είπε: «Με συγχωρείτε αδελφή, αισθάνομαι πραγματικά επώδυνα εδώ».  Στη συνέχεια ζήτησε από τη νοσοκόμα ένα χαρτί και έγραψε σε αυτό στα κινεζικά: «Αγαπώ τη μαμά και τον μπαμπά μου και θα γίνω γρήγορα καλά». Ο 22χρονος είχε σπουδάσει κινεζικά στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν τα έμαθε καλά.   Όπως είπε όταν συνήλθε, του ήταν πιο φυσικό να μιλήσει στα κινεζικά.

 

Η περίπτωση του Ben προκάλεσε αμηχανία στους επιστήμονες  ενώ μια εξήγηση δίνει ο νευρολόγος στο Queensland Brain Institute, Dr. Pankaj Sah, σύμφωνα με το ABC News. Λέει ότι αυτό που  πιθανώς συνέβη ήταν ότι τα τμήματα του εγκεφάλου που ανακαλούσαν τα αγγλικά υπέστησαν ζημιές κατά τη συντριβή και εκείνα που ανακαλούσαν τα Κινέζικα ενεργοποιήθηκαν όταν ο 22χρονος ξύπνησε από το κώμα.