Διάκριση για τα παιδιά, αν και χωρίς πολύ χρόνο προετοιμασίας και budget!


Πολύ σημαντική επιτυχία για το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης, το οποίο είναι το μοναδικό δημόσιο ελληνικό σχολείο που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό “4×4 Land Rover in schools”.

lykeiofilotheis_3.jpg

Στον διαγωνισμό, που έγινε στο Birmingham της Αγγλίας, από 4 μέχρι 6 Ιουλίου 2016, η ομάδα του Λυκείου κατέκτησε την 15η θέση. Η ίδια ομάδα συμμετείχε με επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φόρμουλας “F1 in schools”, κι από εκεί προκρίθηκε να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “4×4 Land Rover in schools”, παρουσιάζοντας το δικό της αμαξίδιο.

Ο χρόνος προτετοιμασίας δεν ήταν πολύς και το budget ήταν χαμηλό. Παρόλα αυτά, κατάφερε να κερδίσει αξιόλογη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Πρώτη θέση κατέλαβε η Αυστραλία με ομάδα 13 ατόμων και οικονομικό προϋπολογισμό 70.000 ευρώ.

lykeiofilotheis_2.jpg

Τα παιδιά που εκπροσώπησαν την ομάδα NewGen Motors στην Αγγλία είναι οι: Χρήστος Γκάγκας, Νικόλας Οικονόμου και Κώστας Αθανασίου. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι οι: Κωστής Καγιούλης, Γιάννης Ιατρούδης και Αρτεμισία Ντούζου, με υπεύθυνο καθηγητή το Λυκειάρχη κ.Πέτρο Ματζάκο. Σημαντική η βοήθεια των καθηγητών: Γεώργιου Κόρακα (φυσικός) και Βάιου Μπασμπαλέρη (χημικός).