Δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που θα αφήσει εποχή, ένας παγκόσμιος μαραθώνιος που θα γίνει ταυτόχρονα σε 34 πόλεις, σε 32 διαφορετικές χώρες.


Μόλις μία ημέρα απομένει για τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που θα αφήσει εποχή, παίρνοντας μέρος σε έναν παγκόσμιο μαραθώνιο που θα γίνει ταυτόχρονα σε 34 πόλεις, σε 32 διαφορετικές χώρες. Στις 4 Μαΐου αθλητές όλων των ηλικιών και επιπέδων από 136 εθνικότητες θα συμμετάσχουν στον πρώτο παγκόσμιο αγώνα δρόμου Wings for Life. Το πρώτο βραβείο είναι ένα απίστευτο ταξίδι σε όλο τον κόσμο, διάρκειας ενός μηνός και θα δοθεί στους καλύτερους – άντρες και γυναίκες- δρομείς. 


Δείτε το LIVE στο www.wingsforlifeworldrun.co

Το αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα, ο οποίος είναι ο πρώτος στο είδος του που θα υλοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ότι αντί οι δρομείς να τρέχουν προς μια σταθερή γραμμή τερματισμού, όπως γίνεται συνήθως, θα υπάρχει μια γραμμή τερματισμού η οποία θα «τρέχει» πίσω από τους διαγωνιζόμενους. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 13:00, ώρα Ελλάδος, και θα λήξει ώρες αργότερα, όταν τα Catcher Cars «πιάσουν» μέχρι και τον τελευταίο διαγωνιζόμενο και διαγωνιζόμενη.  

Αυτοί οι φοβεροί αθλητές θα ανακηρυχτούν νικητές του πρώτου παγκόσμιου αγώνα Wings for Life. Το έπαθλό τους είναι ένα αξέχαστο ταξίδι το οποίο περιλαμβάνει στάσεις στο Salzburg, την Κωνσταντινούπολη, το Cape Town, το Hong Kong, την Bangkok,  το Sydney, τα νησιά Fiji, το Los Angeles και το Rio de Janeiro. Τα κόκκινα χαλιά θα ξεδιπλωθούν περιμένοντας τους νικητές σε όλες από τις παραπάνω στάσεις, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες – από αεροβατικές πτήσεις μέχρι και συναντήσεις με θρύλους του αθλητισμού και των επιχειρήσεων. 

Σκοπός αυτού το παγκόσμιου αγώνα δρόμου είναι να χρηματοδοτήσει ιατρικές έρευνες για τη θεραπεία των κακώσεων του νωτιαίου μυελού. Παρόλο που ο αγώνας είναι ανοιχτός για οποιονδήποτε έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και εμπειρίας, υπάρχουν και τα φαβορί όπως για παράδειγμα, ο Takahiro Sunada, ένας Ιάπωνας υπερ-μαραθωνοδρόμος, στον οποίο ανήκει και το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 χιλιομέτρων (6:13:33), αλλά και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και υπερ-μαραθωνοδρόμος Giorgio Calcaterra από την Iταλία. Ο Sunada θα τρέξει στον αγώνα της Αυστρίας, ενώ ο Calcaterra στην Ιταλία. Και φυσικά δεν είναι οι μόνοι. 

{youtube}SgzRAAY0wbA{/youtube}