Επιστροφή στο Hogwarts!


Με τις κλασικές 8 ταινίες «Harry Potter» να προβάλλονται σε επανέκδοση στα Village Cinemas εδώ και μερικές εβδομάδες, μας άνοιξε η όρεξη να βάλουμε σε σειρά τις 8 ταινίες που σημάδεψαν τα 2000s και τα παιδικά μας χρόνια!

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Καμία από τις ταινίες της σειράς δεν είναι κακή, με το franchise να εξερευνά διάφορα ύφη και να ωριμάζει μαζί με το κοινό του. Το 4ο φιλμ της σειράς είναι συναρπαστικό και περιέχει μερικές σκηνές-σταθμούς, αλλά δυσκολεύεται να δισκευάσει με χάρη το τεράστιο και δαιδαλώδες σενάριο του βιβλίου.

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Η δεύτερη ταινία του Chris Columbus κάνει στροφή προς το τρομακτικό, διατηρώντας ωστόσο την μαγευτική ατμόσφαιρα. Επαναλαμβάνουμε: Όλες οι ταινίες της σειράς είναι καλές με τον δικό τους τρόπο, και το ίδιο ισχύει και για το «Chamver», το οποίο είναι συγκινιτικό και συναρπαστικότατο. Το βάζουμε σχετικά χαμηλά στη λίστα μας, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει πολλές αξέχαστες στιγμές.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (2010)

Πανέμορφο οπτικά, ατμοσφαιρικότατο και συναισθηματικό, το «Deathly Hallows Part 1» καλείται να γεμίσει μία ταινία με το πρώτο μισό του βιβλίου -και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο ξεχωριστό, αλλά τελικά κάπως άνισο.

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Μία από τις προσωπικά αγαπημένες μας ταινίες της σειράς, το «Order of the Phoenix» είναι ξέφρενο, στιλάτο και γεμάτο ενέργεια, περιέχοντας μερικές από τις πιο συναρπαστικές στιγμές του franchise. Δυστυχώς, η ταινία δεν καταφέρνει να βάλει σε σειρά το μπερδεμένο σενάριο του βιβλίου, με αποτελέσμα να αποτελεί μία συλλογή από στιγμές χωρίς ιδιαίτερη συνοχή.

Harry Potter and the Prisoner of Askaban (2004)

Για πολλούς το κορυφαίο επεισόδιο της σειράς, το «Prisoner of Azkaban» του Alfonso Cuaron εμφυσά την ιστορία με σκηνοθετική μαεστρία, emo εφηβική αισθητική και μερικούς αξέχαστους χαρακτήρες.

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Το προσωπικά αγαπημένο μας φιλμ της σειράς, το «Half-Blood Prince» δανείζεται το ύφος του «Azkaban» αλλά εστιάζει περισσότερο στις διαπροσωπικές σχέσεις των ηρώων μας -και περιγράφει τις τελευταίες στιγμές κανονικότητας πριν την αρχή του πολέμου, σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, χουχουλιάρικο μα και δυσοίωνο δίωρο.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011)

Συναρπαστικό και γεμάτο δράση, το «Part 2» αποτέλεσε ανεπανάληπτο κινηματογραφικό event επιπέδου... Avengers για τους απανταχού millenials. Περιμέναμε δέκα χρόνια για αυτό, και το φινάλε δεν μας απογοήτευσε.

Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)

Κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του Chris Columbus, το πρώτο φιλμ της σειράς ξεχειλίζει από νοσταλγία, μαγεία και ατμόσφαιρα.