Michael Jordan. LeBron James, Magic Johnson, Tony Parker, η σύμπραξη του «πράσινου» Juancho Hernangomez με τον Adam Sandler και ένα ιαπωνικό anime που έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων.


Σας δίνουμε ασίστ για 5+1 τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και ταινίες με θέμα το μπάσκετ. Ιστορίες εμπνευσμένες από τις ζωές και καριέρες θρύλων των παρκέ, μαζί με τον Adam Sandler και ένα μπασκετικό anime.

The Last Dance (2020)
Εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης της πανδημίας και των καραντινών του 2020, η σειρά ντοκιμαντέρ του
Netflix ήταν από αυτούς τους τίτλους που μας «έκαναν παρέα» όταν βρεθήκαμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Μέσα σε 10 επεισόδια περνάει από μπροστά μας η ζωή και η καριέρα του Michael Jordan, του σπουδαιότερου αθλητή μπάσκετ που έβγαλε ο πλανήτης. Από τα πρώτα του βήματα μέχρι την κορυφή του κόσμου με τους Chicago Bulls – με ιδιαίτερο focus στη σεζόν 1997-1998 - και την περίφημη Dream Team, η σειρά ντοκιμαντέρ θα ενθουσιάσει τους φίλους του Jordan και του μπάσκετ γενικότερα με πλούσιο οπτικό υλικό που βλέπουμε για πρώτη φορά και συνεντεύξεις (Scottie Pippen, Phil Jackson, Dennis Rodman, Steve Kerr κ.α.).

Hustle (2022)
Ο
Adam Sandler λατρεύει το μπάσκετ, είναι φανατικός φίλος των New York Knicks και άσσος στο street basketball. Το κατέχει όσο κανένας άλλος συνάδελφός του το άθλημα και έτσι μπορεί να μπει στον ψυχισμό και τον κόσμο ενός επαγγελματία μπασκετμπολίστα. Στο βιογραφικό δράμα του Jeremiah Zagar για το Netflix, ο Adam Sandler παίζει έναν scouter που έχει άλλη μία ευκαιρία να πετύχει (ή να καταστραφεί) και ανακαλύπτει στην Ισπανία ένα σούπερ ταλέντο που πιστεύει ότι θα λάμψει στο NBA. Μόνο που το ταλέντο αυτό, το υποδύεται περίφημα ο άσσος του Παναθηναϊκού, Juancho Hernangomez, κουβαλάει το δικό του δύσκολο παρελθόν. Και στους δύο δίνεται μία τελευταία ευκαιρία.

The First Slam Dunk (2022)
Έχετε δει ιαπωνικό
anime με θέμα το μπάσκετ; Το «Slam Dunk» έχει προέλευση από τα ομώνυμα και πολύ δημοφιλή βιβλία manga και animated σειρά από τα 90s, για κάποιους ένας λόγος που διαδόθηκε το άθλημα στη χώρα της Ανατολής. Στην πρόσφατη ταινία βλέπουμε τον 17χρονο μπασκετμπολίστα Ryota Miyagi να ακολουθεί τα βήματα του μεγαλύτερου αδερφού του που έφυγε από τη ζωή νωρίς και δεν πρόλαβε να κάνει καριέρα στο μπάσκετ. Θα τα καταφέρει ο μικρότερος Ryota; Για αρχή, πρέπει με την ομάδα του γυμνασίου να κερδίσει το διασχολικό εθνικό πρωτάθλημα. Στο παγκόσμιο box office έσκισε, ξεπερνώντας τα 280 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Shooting Stars (2023)
Εδώ και χρόνια υπάρχει μία διαμάχη για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει πατήσει ποτέ στα γήπεδα του
NBA. Michael Jordan ή LeBron James; Χωράει ο αείμνηστος Kobe Bryant ανάμεσά τους; Το «Shooting Stars» είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα βιογραφική ταινία – βασισμένη στο ομώνυμο best seller βιβλίο του ίδιου του LeBron James και του Buzz Bissinger – σχετικά με το ξεκίνημα του LeBron James σαν αθλητής και πώς κατάφερε με την σχολική ομάδα (St. Vincent St. Mary High School της γενέτειρας πόλης Akron του Ohio) να φτάσει στην κορυφή. Φαίνεται ότι γλυκάθηκε από μικρός στην κορυφή.

Tony Parker: Το Τελευταίο Σουτ (2021)
Ο 42χρόνος σήμερα Γάλλος σούπερ σταρ
Tony Parker υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες που έλαμψαν στο NBA. Με τους San Antonio Spurs κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα (είχε δίπλα του και τους "Δίδυμους Πύργους", Tim Duncan και David Robinson) και με την εθνική ομάδα της Γαλλίας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το 2013, μαζί με τον τίτλο του MVP. Στο συναρπαστικό ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής για το Netflix μαθαίνουμε περισσότερα για τον αθλητή και άνθρωπο Tony Parker, το παρελθόν του, πώς ξεκίνησε και την μετέπειτα καριέρα του του στα παρκέ.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (2 σεζόν, 2022-2023)
Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον αθλητικό δράμα, με το HBO να βάζει φαρδιά πλατιά υπογραφή εγγύησης. Είναι η αληθινή ιστορία των θρυλικών Los Angeles Lakers και οι προσπάθειές τους να γίνουν η νέα μεγάλη δυναστεία στο NBA τη δεκαετία του ’80. Τα πράγματα δεν ήταν ποτέ ρόδινα μέχρι να φτάσουν στην περίφημη εποχή Showtime με πρωταθλήματα, θεαματικό μπάσκετ και σταρ σαν τους Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, James Worthy, Byron Scott, Michael Cooper, Kurt Rambis κ.α. Οι ηθοποιοί που καλούνται να ενσαρκώσουν αυτούς τους θρυλικούς παίκτες τα καταφέρνουν περίφημα, ενώ στο ρόλο του προπονητή Pat Riley κρατάει ο ηθοποιός Adrien Brody. Ιδιαίτερη επιλογή.

-