O Martin Freeman σοκάρει με την ερμηνεία του στον δεύτερο κύκλο της δραματικής αστυνομικής σειράς «The Responder».


The Responder
Σπαρακτική η δεύτερη σεζόν της δραματικής αστυνομικής σειράς «
The Responder», με τον Martin Freeman (Sherlock, The Hobbit, Fargo) σε έναν από τους καλύτερους και πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας του. Με φόντο το νυχτερινό Λίβερπουλ και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε έμπορους ναρκωτικών, ο «υποβιβασμένος» αστυνομικός Chris Carson (Martin Freeman) προσπαθεί να βρει την ισορροπία του, οικογενειακή και επαγγελματική. Θα παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας και του νόμου ή νέα λάθη θα τον οδηγήσουν στην άβυσσο; Η δεύτερη σεζόν προβάλλεται στην COSMOTE TV.



Bodkin
Σκοτεινή ιρλανδική σειρά με περίσσιο χιούμορ και πνεύμα, με τα 7 επεισόδια της πρώτης σεζόν στο
Netflix να «κυλάνε σαν νεράκι». Μία ομάδα Αμερικανών podcasters, με επικεφαλής τον πάντα cool Will Forte, καταφθάνει στην Ιρλανδία για να λύσει την υπόθεση εξαφανίσεων τριών νέων ανθρώπων πριν από 20 χρόνια κατά τους εορτασμούς του Samhain (πρόγονος του σύγχρονου Halloween). Μαζί τους, μία βαριεστημένη Ιρλανδή δημοσιογράφος που για χρόνια δούλευε στο Λονδίνο και δεν θεωρεί τους podcasters συναδέλφους της. Θα καταφέρουν να δουλέψουν αρμονικά όλοι τους μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις;


Rebus
Ο επιθεωρητής
Rebus, αγαπημένος χαρακτήρας μέσα από τα αστυνομικά βιβλία του Sir Ian Rankin, είναι ένας από τους πιο διάσημους αστυνομικούς επιθεωρητές της λογοτεχνίας αλλά και της τηλεόρασης χάρη στην κλασική σειρά του 2000. Φέτος, ο Rebus επιστρέφει στο BBC και ανανεώνεται σημαντικά, με το ρόλο του επιθεωρητή να κρατάει ο Σκωτσέζος ηθοποιός Richard Rankin (καμία συγγένεια με τον επίσης Σκωτσέζο συγγραφέα). Προλάβαμε και είδαμε το πρώτο επεισόδιο του Rebus του 2024 και έχουμε να πούμε ότι ο Ken Stott - ο παλιός τηλεοπτικός Rebus - θα είναι υπερήφανος για τον Richard Rankin. Ο νέος Rebus έρχεται «με το καλημέρα» αντιμέτωπος με έναν διαβόητο γκάνγκστερ του Εδιμβούργου, ενώ προσπαθεί να κρατήσει επαφή με την κόρη του και έναν γάμο που έχει διαλυθεί.



Blue Lights
Δεν μας έφτανε το «
The Responder» με τον Martin Freeman, έχουμε δεύτερη σεζόν και για το καταιγιστικό «Blue Lights» του BBC One. Το σκηνικό εδώ μεταφέρεται στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, εκεί που οι πολιτικές και θρησκευτικές εντάσεις καλά κρατούν μέχρι σήμερα. Πρόσθεσε και λίγο εμπόριο ναρκωτικών, τοπικούς γκάνγκστερ και διάφορες άλλες παράνομες δραστηριότητες, «το γλυκό έδεσε». Με όλα αυτά έρχονται αντιμέτωποι οι αστυνομικοί – παλιοί και νέοι - του υποστελεχωμένου τοπικού τμήματος που βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων και της βίας, μόνο εύκολη δεν χαρακτηρίζεις τη δουλειά τους. Άπαιχτη σειρά.

The Gathering
Είδαμε τα τέσσερα από τα έξι επεισόδια της νέας βρετανικής μίνι σειράς μυστηρίου του
Channel 4 και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Πίσω της βρίσκονται οι παραγωγοί του «Line of Duty», κάτι που αποτελεί εγγύηση ποιότητας. Μία νεαρή γυναίκα βρίσκεται χωρίς τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια ενός παράνομου rave σε μία παραλία στην ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ. Μυστικά και ψέματα θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και πολλοί οι ύποπτοι. Πώς βρέθηκε εκεί η νεαρή γυναίκα; Οι πρωταγωνίστριες της σειράς είναι μέλη μίας ομάδας ενόργανης γυμναστικής, άλλοι ασχολούνται με το free running, κάτι που δίνει έναν φρέσκο αέρα σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον teen drama. 

Harry Wild
Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα επεισόδια της τρίτης σεζόν του «
Harry Wild», μίας απολαυστικής murder mystery σειράς που μας ήρθε το 2022 από την Ιρλανδία και κρατάει ζωντανά όλα τα αυτά τα στοιχεία που αγαπήσαμε σε κλασικές whodunit σειρές. Δεν υπάρχει κάποιος Harry Wild, υπάρχει η Harry Wild, μία συνταξιούχος καθηγήτρια πανεπιστημίου που από τη στιγμή που τη ληστεύουν, ανακαλύπτει το κρυφό ταλέντο εξιχνίασης εγκλημάτων. Κάτι που συνολικά θα της αλλάξει τη ζωή. Στο ρόλο της Harry Wild στην επίλυση διάφορων υποθέσεων βρίσκουμε την πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιό Jayne Seymour, γνωστή μέσα από ρόλους σαν την Μαρία Κάλλας στην ταινία «Onassis: The Richest Man in the World» αλλά και σαν James Bond girlLive and Let Die»).